eur:
389.07
usd:
363.59
bux:
68073.37
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. október 10-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

L. Simon László menesztése - újabb részletek a minisztériumtól

Csák János kulturális miniszter a gyermekvédelmi törvény megsértése miatt menesztette L. Simon Lászlót, a Nemzeti Múzeum főigazgatóját - hangzott el az Országgyűlésben. Mint ismeretes, a közgyűjtemény ad otthont a World Press Photo kiállításnak, amelyen homoszexuálisokat ábrázoló fényképeket is közzétettek, egy ideig úgy, hogy azokat kiskorúak is láthatták.

Az ügyről már napirend előtt vita bontakozott ki a parlament plenáris ülésén.

Ungár Péter az LMP frakcióvezetője szerint a kormány politikai okból menesztette L. Simon Lászlót. "Önök nem engedhetik meg azt maguknak, hogy a homofóbia vámszedői, a Mi Hazánk Mozgalom a homofób szavazókat önöktől elvegye" - értékelt a politikus.

A gyermekvédelmi törvényt mindenkinek be kell tartania - szögezte le válaszában Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára (nyitóképünkön). "Tilos 18 éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születésének megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg" - sorolta.

Az ügyet kirobbantó Dúró Dóra, a Mi Hazánk képviselője nemcsak törvénysértésnek, hanem történelemhamisításnak is tartja a sajtófotó-kiállítást. "2022-ben, amikor számos háború dúl, természeti katasztrófák sora következett be, gyermekek szerveivel kereskednek, akkor a kiállítás szerint mi a világ legnagyobb problémája? Az LMBTQ kisebbséggel szembeni erőszak. Ez az, ami propaganda, ez az, ami értékválasztás. Hogy ki mit tart a világ legnagyobb problémájának. És az, hogy a magyar állam által fenntartott múzeumban olyan kiállítást mutatnak be - ráadásul gyerekkorúaknak is, mindenféle korlátozás nélkül -, amely azt mondja, hogy az a norma, hogy a világ legnagyobb problémájának gondoljuk ezt, na ez az, aminek nincsen helye, és ez az, ami szembemegy az államtitkár asszony által az előbbiekben ismertetett törvénnyel" - érvelt a képviselő.

Dúró Dórának is Vitályos Eszter válaszolt. A kulturális miniszterhelyettes megismételte, hogy a kormány számára a gyermekek védelme a legfontosabb és ebben az ügyben nem homofóbiáról van szó, hanem a törvények betartatásáról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A Visa két új mesterséges intelligencia alapú csalásmegelőző, kockázatcsökkentő megoldást jelentett be, melyek a csalások lehetőségét az azonnali, számlák közötti és az online fizetések esetében csökkentik a Visa hálózatán belüli és azon kívüli tranzakciók esetén is - közölte a társaság. A csalásokról és a fizetési trendekről is szó lesz a Portfolio június 11-ei Financial IT rendezvényén. Regisztráció itt!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×