eur:
389.91
usd:
363.84
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Taxi car on the street at night
Nyitókép: Chalabala/Getty Images

Kíméletlenül lecsaptak a rendőrök, sok taxis járt pórul

Egy kábítószeres befolyásoltság alatt álló és egy kábítószert birtokló taxivezetőt is elfogtak.

Az engedély nélküli személyszállítással való visszaélések visszaszorítása érdekében a BRFK, a kormányhivatal és az illetékes hatóságok pénteken és szombaton éjszaka ellenőrzést tartottak több helyen is a fővárosban: összesen 325 taxit állítottak meg, több engedélyt visszavontak, egy körözött sofőrt elfogtak – írja a police.hu.

Többek között a pesti alsó rakparton, az V. kerületi Erzsébet téren és környékén, valamint a X. kerületben zajlottak az ellenőrzések.

A rendőrök elfogtak egy kábítószeres befolyásoltság alatt álló, valamint egy kábítószert birtokló taxivezetőt, továbbá egy tulajdon elleni szabálysértés miatt körözött sofőrt is.

Ezen túlmenően kétszer is feljelentéssel éltek közbiztonságra különösen veszélyes eszközök birtoklása miatt, illetve egy esetben egy vezetéstől eltiltás hatálya alatt álló járművezetővel szemben is eljártak.

A BKK taxiellenőrei 11 jegyzőkönyvet vettek fel: négy esetben taxióra nélküli személyszállítás, kétszer árdrágítás, eltérő tarifa használata miatt, egy esetben taxiórából való adattörlés, egy alkalommal érvénytelen drosztengedély, egy esetben engedély nélküli személyszállítás miatt, négyszer pedig egyéb taxiszolgáltatási feltételek hiánya miatt.

Nyugtaadási kötelezettség, foglalkoztatásbejelentés elmulasztása, valamint adószám nélkül végzett tevékenység miatt összesen 10 eljárás indult. A közlekedési hatóság két esetben visszavonta a jármű műszaki engedélyét rossz műszaki állapot és engedély nélküli átalakítás miatt, kétszer műszaki szemlére berendelésről döntött, két alkalommal pedig a rendszám és forgalmi elvételéről határozott engedély nélküli személyszállítás miatt. A feltárt szabályszegések miatt 11 drosztengedélyt vontak vissza.

A rendőrség figyelmeztetett, hogy hasonló ellenőrzések a következő időszakban is várhatók.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×