eur:
390.94
usd:
365.85
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
fotó: pixabay
Nyitókép: Pixabay

Ismét megszüntették a nyomozást Babicsek Bernát halála ügyében

A színész halálát füstmérgezés okozta, ám a családja szerint a 41 éves férfi még ma is élhetne, ha a megbízott biztonsági cég munkatársai szakszerűen és körültekintően végezték volna a munkájukat.

A rendőrség ismét megszüntette az eljárást Babicsek Bernát halála ügyében – írja a Blikk, jelezve, hogy eleinte büntetőeljárást sem indítottak, csak a gyászoló szülők feljelentésére kezdtek nyomozni, de most felelős nélkül ezt is megszüntették.

A 41 éves színész, zenész halált egy tűzhelyen felejtett olajos serpenyő okozhatta, ami kigyulladt, és olyan gőzöket, gázokat szabadított fel, amik miatt elfogyott az oxigén a házban. A solymári ház riasztója bekapcsolt és jelzést küldött a központba, így egy járőrnek ki kellett kimennie meggyőződni arról, mi volt a riasztás oka.

A család jogi képviselője, Borbély Zoltán panaszt nyújtott be a Budakörnyéki Járási Ügyészségre, indítványozva, hogy a halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatti nyomozást tovább folytassák, illetve az érintett biztonsági cég helyszínen intézkedő munkatársait hallgassák ki gyanúsítottként.

Az ügyvéd elmondása szerint, ha a vagyonőr a szakmai szabályokat betartva intézkedik, Babicsek Bernát még ma is élhetne.

Fel kellett volna ébresztenie őt, hogy kiderítse, miért csak az ő házában nincs áram, de 15 perc után elhagyta a helyszínt – olvasható.

A tavaly májusban benyújtott feljelentést a rendőrség előbb elutasította, ám az ügyészség a nyomozás folytatására kötelezte őket, amit most ismét megszüntettek.

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Nincs ma hiány piacmozgató gazdasági eseményekből: délelőtt sorra érkeztek a GDP adatok az EU-s országokból, illetve közzétették az eurózóna inflációs és növekedési adatát is, ami alapján elmondható, hogy a térség gazdasága az első negyedévben az elemzői várakozásokat meghaladó növekedést mutatott az előző negyedévhez képest - ennek ismeretében megmaradhat a júniusi kamatvágás esélye. Eközben tovább dübörög a gyorsjelentési szezon, kedvezőtlen számok érkeztek többek között a Volkswagentől és a McDonald's-tól is. Az európai tőzsdék után pedig az amerikai részvényindexek is mínuszban nyitottak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×