eur:
389.49
usd:
368.36
bux:
55838.55
2023. szeptember 30. szombat Jeromos
Az M0-s autóút 11-es út és M3-as autópálya közötti szakasza Budapest határában 2014. december 11-én. Megszűnik januártól az M0-s általános díjmentessége. Az NFM közleménye szerint a körgyűrű M5-ös és M4-es (4. sz. főút), valamint M3-as autópálya és 11. sz. főút közötti szakaszai, és a gyorsforgalmi úthálózat M0-s autópályán belüli részei (például M1-es és M7-es bevezető a Budapest táblától) januártól csak matricával használhatók. Az M0-s körgyűrű egyes elemei uniós forrásból épültek vagy újultak meg, ezeken a szakaszokon a díj bevezetését az EU támogatási szabályai nem teszik lehetővé.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Nincs menekvés, megtelt az M0-s, a megoldásra még tíz évet várni kell

Az M200-as körgyűrű tehermentesíthetné a néhol 130 százalékos kihasználtságú M0-st, de még csak terveken létezik.

Hiába az elmúlt évek kacapitásfejlesztése, továbbra is óriási terhelésnek van kitéve az M0-s körgyűrű, amelynek déli szakaszain tavaly naponta átlagosan több mint 20 ezer tehergépkocsi koptatta az aszfaltot – derül ki a Magyar Közút 2022-es forgalomszámlálási adataiból. Minden öt gépjárműből egy kamion volt – írja a vg.hu.

Ezzel az M0-s egyértelműen az ország legforgalmasabb gyorsforgalmi útszakasza lett, ráadásul a legterheltebb, déli részén, a 6-os és az 51-es főút közötti 14 kilométeres etapon a kapacitáskihasználtság 130 százalék körül alakult 2022-ben.

Az M0-s további bővítése nincs tervben, a megoldás az M8-as, valamint a korábban M81-es, de egy ideje már M200-asként emlegetett autóút megépítése lenne, ami oldaná az ország infrastruktúrájának főváros-centrikusságát. Ma lényegében a tranzitforgalomnak nem sok választása van: vagy az M0-st választja, vagy letér az M1-esről Győrnél a 81-esre Mór és Székesfehérvár irányába, ahonnan a 62-es és az 52-es főúton keresztül érheti el az M5-ös autópályát. Erre az útvonalra épülne meg az említett M200-as és M8-as, ám ez minimum tíz évbe telik.

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. 2028-at jelölte ki a munkálatok megkezdésének lehetséges időpontjaként, ám az eredeti ütemterv szerint közben 2023-ban meg kellett volna indulnia az M1-es bővítésének. Az, hogy az M1-es csúszik, jó eséllyel hatással lehet a többi fejlesztésre, köztük az M200-asra is.

Címlapról ajánljuk
Agresszív férfi tombolt egy szlovákiai választóhelyiségben

Agresszív férfi tombolt egy szlovákiai választóhelyiségben

Az eset Gímeskosztolányon (Kostoľany pod Tribečom – Aranyosmaróti járás) történt.

Leváltották az Idegenrendészet vezetőjét

A belügyminiszter 2023. szeptember 30. hatállyal - indokolás nélkül - visszavonta dr. Halmosi Zsolt r. altábornagy, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatójának vezetői kinevezését és rendelkezési állományba helyezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
Nagy ajándékot készít a kormány az első lakásvásárlóknak, mi van a háttérben?

Nagy ajándékot készít a kormány az első lakásvásárlóknak, mi van a háttérben?

Mint ahogy arról már mi is beszámoltunk, a kormány nemrégiben bejelentette, hogy jövő év januárjától elindul a CSOK Plusz. Bár számos tekintetben ez szigorodást jelent, az első lakást vásárló családalapítók számára a rendszer bőkezűbbé is válhat, ami kifejezetten jól is jöhet nekik, ugyanis e társadalmi rétegnél sokszor probléma, hogy a hitelfelvételhez nem rendelkeznek a minimálisan előírt 20 százalék önerővel. Így bár a gyorsan növekvő jövedelmük mellett képesek lennének a törlesztőrészletek fizetésére, a adósságfék-szabályozás miatt nem, vagy csak sokkal nehezebben tudnak hozzájutni a kiszemelt ingatlanhoz A Hitelintézeti Szemle júniusi tanulmányából csipegetve megnéztük, hogy mit tudunk jelenleg az első lakásvásárlókról.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×