eur:
390.95
usd:
366.66
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Lázár János építési és közlekedési miniszter sajtótájékoztatót tart az állami beruházások változásáról az Építési és Közlekedési Minisztériumban 2023. július 11-én. Augusztus elsején lép életbe az állami építési beruházások teljes életciklusát szabályozó új törvény, amely az összes, legalább 50 százalékban magyar költségvetési, illetve uniós forrásból finanszírozott beruházásra vonatkozik a jövőben.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Lázár János: aki egy 800 milliárdos kasszában nem talál meg most 32 milliárd forintot, az tegye le a lantot

A MÁV-nak üzent vissza így a közlekedési területért is felelős miniszter.

"Aki egy nyolcszázmilliárd forintos kasszában nem talál meg 32 milliárd forintot most, amivel majd később elszámolunk, az tegye le a lantot" - közölte Lázár János a Szabad Európával. A közlekedési területért is felelős miniszter arra reagált így, hogy a MÁV vezetése arra kérte őt, szerezzen forrást a pénzügyminisztertől az 1-es vasúti fővonal helyreállítására.

Mint az Infostart is megírta, Lázár János épp az M49-es gyorsforgalmi út fejlesztéséről tartott sajtótájékoztatót a minap, amikor is elmondta, az 1-es fővonalon, vagyis a Bécsbe tartó, Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon súlyos műszaki probléma állt elő. Kérdésre válaszolva megerősítette, azonnali lépés híján a vonal lezárására is sor kerülhet, ami beláthatatlan következményekkel járna mint a személy-, mint a teherszállításra nézve. Átmeneti intézkedésként 120-ról 100-ra csökkentették a maximális sebességet, a karbantartás pedig 3-4 hónap alatt lezárulhat, ha ez nem történne meg, hónapokon belül 40-re kéne lassítani.

Hogy honnan lesz forrás erre, arra azt mondta, most haváriahelyzet van, a biztonság az első, az elszámolás a második.

"Arra szeretném kérni a sajtón keresztül a MÁV vezetését, hogy ne okoskodjanak, hanem csinálják azt, amire utasítottam őket, garantálják az emberek biztonságát, azonnal kezdjék meg a helyreállítást" - mondta a portálnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×