eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: BKK

Még akadálymentesebb lett az M3-as metró

A kerekesszékesek minél könnyebb közlekedése érdekében kísérleti jelleggel speciális elemekkel csökkentették az átlépési távolságot a szerelvények és a peron között a teljes M3-as metróvonalon.

A peronok és a szerelvények közötti túl nagy, 5-6 centiméteres távolság problémájára a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) hívta fel a figyelmet, jelezve, hogy ez nem biztonságos a kerekesszékkel közlekedők számára. A probléma megoldására megoldást keresett a BKV.

Az akadálymentes közlekedés elősegítése érdekében végül a peron és a szerelvények közötti átlépési távolság csökkentésére ún. peronhézag-kitöltő, PGF elemeket (Platform Gap Filler) rögzítettek a peronhoz a szakemberek az M3-as metró vonalán.

A PGF elem egy erős, gumiból készült perontoldat, mely minimálisra csökkenti az átlépési távolságot a peronszél és szerelvény ajtajának széle között. Rugalmas, ezért nem okoz sérülést a metrószerelvényben, ugyanakkor ellenáll az utasforgalom okozta terhelésnek, így biztosítva a könnyebb ki- és beszállást.

A Swietelsky szakemberei a metróvonal teljes hosszában beépítették a gumiból készült rugalmas, ugyanakkor nagy teherbírású perontoldatokat.

A telepítést az éjszakai üzemszünet idején végezték el.

Az M3-as metróvonal minden állomásán kék színű padlómatricák jelölik a PGF elemek helyét, irányonként két-két pozícióban. A perontoldatok 5 méteres hosszúságban lettek elhelyezve, figyelembe véve a metrószerelvényekben a babakocsit és kerekesszéket használók számára fenntartott helyeket.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×