eur:
389.69
usd:
363.58
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: unsplash.com

Másodfokú riasztás hevesebb zivatarok és jégeső veszélye miatt

Hevesebb zivatar kialakulásának veszélye miatt riasztást adott ki néhány északkeleti járásra az OMSZ kedd délután.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye egyes járásaiban a következő órákban hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is.

A meteorológiai szolgálat közölte: kedden országszerte alkalmasak a feltételek zivatarok kialakulásához, amelyek dél felől több hullámban érkeznek. A zivatarokhoz általában viharos, óránkénti 60-90 kilométeres széllökés, jégeső és felhőszakadás társulhat. Délután, kora este délnyugaton és északkeleten előfordulhatnak heves zivatarok is erősen viharos - óránkénti 90 kilométeres sebességet meghaladó - széllökések, illetve akár 3-5 centimétert elérő jég kíséretében. Ezeken a tájakon az egymást követő zivatarcellákból lokálisan akár 35-50 millimétert meghaladó csapadék is leeshet.

A zivatarok száma és intenzitása az éjszaka folyamán várhatóan csökken, miközben északnyugaton már stabilizálódik a légkör. Szerdán főként már csak a Dunától keletre kell zivatarokra számítani.

A meteorológiai szolgálat keddre az északkeleti országrészben Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyékre, valamint délnyugaton Zala, Somogy, Tolna és Baranya vármegyékre adott ki másodfokú figyelmeztetést a hevesebb zivatarok veszélye miatt.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×