eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Wagner-logós zászlót feszítenek ki egy rögtönzött emlékhelyen férfiak Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember, a Wagner katonai magánvállalat alapítójának emlékére a szentpétervári Wagner-székház előtt 2023. augusztus 24-én kora reggel. Előző nap az oroszországi Tver megyében lévő Kuzsenkino község közelében lezuhant a Prigozsint és Dmitrij Wagner Utkint, a csoport parancsnokát szállító magánrepülőgép útban Moszkvából Szentpétervárra. A gépen háromfős személyzet és hét utas tartózkodott, a balesetet senki sem élte túl.
Nyitókép: MTI/AP/Dmitrij Loveckij

Műsorváltozás az InfoRádióban: Demkó Attila ma az Aréna vendége

Este hat órától a Wagner zsoldoscsoport vezetőinek repülőgép-balesete után kialakult helyzetről lesz szó.

Szerdán lezuhant Moszkva közelében egy magánrepülőgép, amelynek a fedélzetén a Wagner csoport vezérkara utazott, köztük Jevgenyij Prigozsin, a zsoldoshadsereg vezetője, aki az után lett kegyvesztett, hogy előbb nyíltan kritizálta az orosz katonai vezetést, majd miután nem kapott támogatást az ukrajnai hadműveleteihez, lázadást indított, és Moszkva felé fordította csapatait.

A zendülés egy nap alatt elbukott, Prigozsin pedig eltűnt a nyilvánosság elől, de a szakértők mindvégig azt mondták, Vlagyimir Putyin még a bizalmi emberének sem bocsátja meg, hogy ellene fordult. A repülőgép napra pontosan két hónappal a lázadás után csapódott a földbe, és a katasztrófát senki sem élte túl.

Az InfoRádió Aréna című műsorának csütörtök esti vendége Demkó Attila lesz, a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetőjét a baleset körülményeiről, a politikai és katonai következményeiről, a Wagner csoport jövőjéről és kérdezzük majd.

Hallgassa élőben 18 órától az InfoRádióban, vagy nézze meg utólag az InfoRádió YouTube-csatornáján!

Címlapról ajánljuk
Biden egy „mémguru” bevetésével célozná meg a fiatalabb szavazókat

Biden egy „mémguru” bevetésével célozná meg a fiatalabb szavazókat

Ahogy forrósodik az amerikai elnökválasztási kampány, Joe Biden is felgyűri az ingujját és olyan módszerekhez folyamodik, amelyeket eddig nem társítottak hozzá. Biden is be akar szállni a mém-háborúba és az ellenfelet (azaz Donald Trumpot) cikiző montázsokkal próbálja maga mellé állítani a fiatalabb nemzedékek eddig apolitikus tagjait.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×