eur:
390.67
usd:
366.13
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Wagner-logós zászlót feszítenek ki egy rögtönzött emlékhelyen férfiak Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember, a Wagner katonai magánvállalat alapítójának emlékére a szentpétervári Wagner-székház előtt 2023. augusztus 24-én kora reggel. Előző nap az oroszországi Tver megyében lévő Kuzsenkino község közelében lezuhant a Prigozsint és Dmitrij Wagner Utkint, a csoport parancsnokát szállító magánrepülőgép útban Moszkvából Szentpétervárra. A gépen háromfős személyzet és hét utas tartózkodott, a balesetet senki sem élte túl.
Nyitókép: MTI/AP/Dmitrij Loveckij

Műsorváltozás az InfoRádióban: Demkó Attila ma az Aréna vendége

Este hat órától a Wagner zsoldoscsoport vezetőinek repülőgép-balesete után kialakult helyzetről lesz szó.

Szerdán lezuhant Moszkva közelében egy magánrepülőgép, amelynek a fedélzetén a Wagner csoport vezérkara utazott, köztük Jevgenyij Prigozsin, a zsoldoshadsereg vezetője, aki az után lett kegyvesztett, hogy előbb nyíltan kritizálta az orosz katonai vezetést, majd miután nem kapott támogatást az ukrajnai hadműveleteihez, lázadást indított, és Moszkva felé fordította csapatait.

A zendülés egy nap alatt elbukott, Prigozsin pedig eltűnt a nyilvánosság elől, de a szakértők mindvégig azt mondták, Vlagyimir Putyin még a bizalmi emberének sem bocsátja meg, hogy ellene fordult. A repülőgép napra pontosan két hónappal a lázadás után csapódott a földbe, és a katasztrófát senki sem élte túl.

Az InfoRádió Aréna című műsorának csütörtök esti vendége Demkó Attila lesz, a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetőjét a baleset körülményeiről, a politikai és katonai következményeiről, a Wagner csoport jövőjéről és kérdezzük majd.

Hallgassa élőben 18 órától az InfoRádióban, vagy nézze meg utólag az InfoRádió YouTube-csatornáján!

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×