eur:
389.76
usd:
365.15
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Móló Tihanyban 2018. október 24-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Példátlan életmentés a Balatonon: rabul ejtette a nádas – videó

A rendőrök helikoptert is bevetettek, hogy a mozgásképtelen férfit kimentsék a sűrűből.

Szombaton egy győri lakos szólt a rendőrségnek, hogy egy balatonfüredi nyaralóban lévő rokona eltűnt, és másfél napja nem éri el. A rendőrök elkezdték felkutatni a férfit, akivel telefonon próbáltak kapcsolatba lépni. A szakadozó térerő miatt azonban a beszélgetésből csak néhány foszlány volt érthető, a férfi hangja halk és nehezen érthető volt – derül ki a Veszprém vármegyei rendőrség Facebook-posztjából.

Annyit tudtak csak a rendőrök, hogy a kimerült férfi bajba került, egy sűrű nádasban van, ahol elsüllyedt és nem tud kimászni. Úgy sejtették, Aszófő környékén kell keresni a bajba került személyt, így a nádassal benőtt hatalmas partszakaszon kezdetben a sziréna hangját hallatták. A férfi a telefonon keresztül jelezte, hogy hallja a hangot. Mivel az egyenruhások kiabálását még nem érzékelte a kimerült férfi, tovább kellett szűkíteni a kutatás helyszínét, melyben

nagy segítség volt az az információ, hogy gyerekzsivajt is hall.

Így már az örvényesi strand melletti nagy nádas környezetében kutattak a rendőrök. Több irányból haladtak a sűrűn nőtt növényzetben, miközben számokat kiabáltak. Ez segített.

A kutatást rendőrségi helikopter is segítette, a Balatonfüredi Önkormányzat tűzoltói, a vízi mentők, valamint a vízi rendészet munkatársai is részt vettek a mentésben, utóbbiak a nádas túlsó oldalán keresték a férfit. Végül a sűrű növényzetbe behatoló Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály egyenruhásai este negyed kilenckor megtalálták a keresett férfit, aki

a térdig süllyedt iszapban mozgásképtelen volt.


Az ingoványos részből kiszabadították a bajbajutottat, és kihozták a nádas szélére, majd a közeli utcára. A helikopter a nádas felett tájékozódási pontot biztosított a mentés többi résztvevőjének. A férfit a rendőrök átadták a mentőknek, akik kórházba szállították őt.

A kimentéséről videót is közzétettek:

"Köszönjük a lakosságnak és valamennyi önzetlen segítőnek is a kutatásban vállalt szerepet, munkát, és ezúttal kívánunk mielőbbi jobbulást a mentésben érintett Úrnak" – írták a posztban.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Erősödik a forint

Erősödik a forint

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×