eur:
389.47
usd:
361.7
bux:
68491.95
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Nyitókép: Magyar Kétfarkú Kutya Párt/Facebook

Lecsaptak a kátyúfestő kutyapártiakra – képek

A rendőrség nyolc embert igazoltatott és szemlét tartott, de nem indított eljárást.

„Hatszínfestés és helyszínelés a Széll Kálmán téren” címmel tett közzé „fotósorozatot” a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Facebook-oldalán.

A képek tanúsága szerint a festékeket tüzetesen megnézték a rendőrök, majd le is foglalták őket. Döme Zsuzsanna társelnök két órán keresztül várt a helyszínen, de a többi tag hazamehetett, mert meg kellett várni a „lefoglalós kollégát”.

„Csak egy lefoglalós kolléga érkezett meg, de ő meg nem foglalhatott le. Állítólag már úton volt, amikor változott a feladat, hogy nemcsak fotózni, hanem lefoglalni is kell. Úgyhogy meg kellett várnunk az igazi lefoglalós kollégát” – fogalmazott a politikusnő az RTL.hu-nak.

Szerinte egyébként a rendőrök jó fejek voltak, és nekik is „ciki” volt a helyzet. „Főleg, hogy a két órás várakozás alatt vagy százan gratuláltak, akik elmentek mellettünk. Volt két néni, akik fennhangon megköszönték és kérték, hogy

sűrűbben fessünk, mert ilyenkor látnak csak rendőrt az utcán”

– tette hozzá.

A rendőrség a Magyar Hang megkeresésére közölte, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányságra 2023. augusztus 14-én 18 óra 20 perckor érkezett bejelentés, ami alapján kimentek a helyszínre, nyolc embert igazoltattak és szemlét tartottak. A járdafestéssel kapcsolatban a BRFK rongálás vétség gyanúja miatt indított büntetőeljárást, előállítás vagy gyanúsítotti kihallgatás nem történt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×