eur:
389.14
usd:
361.07
bux:
68083.63
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Child pouring water on himself.
Nyitókép: Getty Images/ AlesVeluscek

Marad a kánikula, bár estétől jöhet egy kis zápor is - időjárás-jelentés

Időjárási helyzet Európában:

A Brit-szigetek, illetve Skandinávia térségében egy többközéppontú, ciklonrendszer található, mely felhős, csapadékos időjárást okoz. Előterében Franciaország, illetve az Alpok térségében szórványosan záporok, zivatarok is kialakulnak. A Kelet-európai-síkság felett szintén egy alacsonynyomás helyezkedik el, hullámzó frontálzónája mentén csapadékos az idő. Kontinensünk déli, délkeleti részén ugyanakkor anticiklon, illetve leszálló légmozgás a meghatározó, így kevés felhő, sok napsütés a jellemző, az Ibériai-félszigeten több helyen is 40 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

A Kárpát-medence időjárásában hétfőn még lényegi változás nem fog történni, marad a derült idő, azonban kedden egy magassági hidegcsepp hatására délkelet felől megnövekszik a felhőzet, néhol már zápor, zivatar is kialakulhat.

Várható időjárás kedd éjfélig:

Alapvetően derült, napos idő ígérkezik, azonban a déli, délutáni óráktól délkelet felől megnövekszik a felhőzet. Kedd délutánig csapadék nem lesz, azt követően elsősorban az Alföld térségében néhol zápor, esetleg zivatar kialakulhat. A Kisalföldön mindkét nap napközben megélénkülhet a délies szél, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 30 és 35 fok között várható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×