eur:
389.72
usd:
363.66
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A budapesti Nagykőrösi úton telepített Véda közúti intelligens kamerának nevezett új fix traffipaxok 2016. április 4-én. Az új kamerák, amelyek április 5-én reggeltől fognak működni, sebességmérés mellett - a többi között - forgalomszámlálásra és többféle szabályszegés felismerésére, dokumentálására is alkalmasak. A rendszer 160 mobil sebességmérőt, valamint az ország egész területén 365 fixtelepítésű komplex közlekedésellenőrző pontot (KKEP) foglal magában, 134 útszakaszon.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Közel fél száz új sebességmérőt helyeznek ki a fővárosban

Karácsony Gergely főpolgármester drasztikusan csökkentené a halálos balesetek számát Budapesten. A főváros ezért negyvenöt új sebességmérőt bérel, és helyez ki már augusztusban.

A rendőrség a 24.hu-nak azt mondta, hogy a sebességmérők kihelyezését egyedileg bírálják el, a felmerülő igények jóváhagyásáról az ORFK a háttér informatikai rendszer terhelhetőségét figyelembe véve dönt. A II. kerület saját erőből már korábban hét új sebességmérőt helyezett ki, a többi városrészben azonban nem zajlik ilyen beszerzés a rendőrség tudomása szerint.

A főpolgármesteri hivatal sajtóosztálya a lap megkeresésére azt közölte, hogy első lépésként a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága közbeszerzési értékhatár alatt 45 sebességmérésre alkalmas, fix telepítésű kamerát vett bérbe, amik felszerelésének helyszínét a technikai adottságok és a közlekedésbiztonsági veszélyek figyelembevételével lehet kijelölni.

Technikai adottságnak számít egyrészt az, hogy jelenleg is használt olyan közúti konzolokra lehet felszerelni a kamerákat, amik azt elbírják, másfelől az, hogy az adott konzolon kell lennie a gyengeáramú betáplálási pontnak és olyan optikai hálózatnak, ami a kamera adatainak továbbítását biztonságosan lehetővé teszi.

A főváros tájékoztatása alapján

a kamerák telepítési helyszíneinek előkészítése folyamatban van, az első kamerák felszerelésére már augusztusban megtörténik.

A kamerák a rögzített adatokat – a két, nemrégiben megrongált Váci úti fővárosi traffipaxhoz kifejlesztett informatikai megoldás alkalmazásával – a fővárosi közúti forgalomirányítási rendszeren keresztül automatikusan továbbítják a rendőrség részére. Gyorshajtás esetén a rendőrség bírságolhat, az ebből származó bevétel is a központi költségvetési illeti meg – idézi az Index.

A főváros szerint téves az a korábbi sajtóhír, miszerint 300 sebességmérő kamera kihelyezése van tervbe véve; a cél, hogy hogy összesen száz kamerát és kétszáz edukációs sebességmérőt helyezzenek ki – olvasható.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×