eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
ágyi poloska
Nyitókép: Wikipedia/CDC/WHO

Poloskahelyzet Szentgotthárdon - kijárási korlátozást vezetett be a hivatal

Rendeződhet a szentgotthárdi pszichiátriai betegek otthonában az ágyi poloskák elszaporodása miatt korábban kialakult helyzet. A hírek szerint ugyanis az intézményt fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság a Népegészségügyi hatósággal történt egyeztetést követően intézkedéseket hozott a fertőzés megszüntetése érdekében.

Lapértesülések szerint több ápoló is felmondhatott rövid időn belül a szentgotthárdi pszichiátriai betegek otthonában az ott egyre súlyosbodó poloskahelyzet miatt - írja az Index.

A laphoz is eljutottak olyan videó felvételek, amelyek a Rábaparti Integrált Szociális Intézmény Vas Vármegyei épületében megtapasztalható állapotokat mutatják be.

A hírportál azt állítja, hogy sikerült neki több jelenlegi és korábbi munkatárssal is beszélnie, akik elmondták, hogy évek óta problémát okoznak az ágyi poloskák az otthonban, ám a kívülállók közül eddig csak kevesen tudtak arról, milyen súlyos is a helyzet. A 8800 fős kisvárosban található, körülbelül 530 embernek otthont biztosító intézmény látogatási rendje ugyanis a Covid óta nem teszi lehetővé, hogy a főleg a fővárosból származó ápoltak hozzátartozói bemenjenek a betegek szobáiba, csak bizonyos nyilvános terekben érintkezhetnek velük.

A lap szerint az otthon dolgozói a lehetőségeikhez mérten igyekeztek mindent megtenni az invázió megfékezése érdekében (naponta cserélték az ágyneműket, porszívóztak, takarítottak), de többen úgy látják, a helyzetet már képtelenek kezelni házon belül.

A legfrissebb hírek szerint az intézményben található állapotok miatt a sajtóban kirobbant botrányt követően a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság is lépéseket tettek a probléma megoldására. A hatósági szervek képviselői a múlt héten már az otthonban is ellenőrzést tartottak, amelynek

kijárási tilalom elrendelése

lett az egyik következménye a bent lakók számára.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság közleményben tudatta, hogy amióta jelzést kaptak a problémáról, azóta a Népegészségügyi Központtal egyeztetve, folyamatosan zajlanak az intézkedések a fertőzés megszüntetése érdekében.

A főigazgatóság ugyanakkor azt is közölte, hogy a szentgotthárdi intézményben a dolgozói létszámban az elmúlt időszakban nagyságrendi változás nem történt, a megszűnt jogviszonyok esetében a fenntartó részére pedig nem érkezett olyan jelzés, amely a távozás indokát a poloskafertőzésben jelölte volna meg.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×