eur:
389.39
usd:
358.89
bux:
66038.2
2024. február 27. kedd Edina
ágyi poloska
Nyitókép: Wikipedia/CDC/WHO

Elbocsátották a poloskainvázióval sújtott szentgotthárdi pszichiátriai otthon vezetőjét

Jelenleg is zajlik az irtás a Vas vármegyei intézményben, ahol a korábbi hatósági ellenőrzéseket követően kijárási tilalmat vezettek be.

Közös megegyezéssel távozott a szentgotthárdi pszichiátriai betegek otthonának intézményvezetője, Takácsné Hargitai Beáta. Amíg nem találják meg az utódját, a műszaki vezető irányítja az intézményben zajló munkát – értesült az Index.

A lap azt írja, hogy az eddigi vezetőt gyakorlatilag

elküldték a Rábaparti Integrált Szociális Intézmény Vas Vármegye elnevezésű pszichiátriai otthon éléről.

Az épületben évek óta komoly problémákat okoznak az ágyi poloskák, az utóbbi időben pedig tarthatatlanná vált a helyzet, igazi invázió tört ki.

Egy névtelenséget kérő forrás megerősítette a Telexnek Takácsné Hargitai Beáta elbocsátását, akinek a szerda volt az utolsó munkanapja intézményvezetőként.

Az atlatszo.hu az ügy kirobbanásakor egy videófelvételt is közzétett, amelyen az látható, hogy

több száz ágyi poloska hemzseg egy mentálisan sérült beteg ágyán és takaróján.

Az otthon dolgozói a lehetőségeikhez mérten igyekeztek mindent megtenni az invázió megfékezése érdekében: naponta cserélték az ágyneműket, porszívóztak és rendszeresen takarítottak is. Sokan azonban úgy látták, már képtelenség házon belül kezelni a helyzetet, ezért sajtóhírek szerint rövid időn belül több ápoló is felmondott.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság ezzel szemben arról tájékoztatott, hogy nem történt nagyságrendi változás a szentgotthárdi intézmény dolgozói létszámában, a megszűnt jogviszonyok esetében a fenntartó részére pedig nem érkezett olyan jelzés, amely a távozás indokát a poloskafertőzésben jelölte volna meg.

A főigazgatóság közleményben tudatta, hogy amióta jelzést kaptak a problémáról, a Népegészségügyi Központtal egyeztetve, folyamatosan zajlanak az intézkedések a fertőzés megszüntetése érdekében.

Augusztus elején már olyan körülményeket tapasztaltak a szentgotthárdi otthonban, hogy kijárási tilalmat kellett elrendelni.

A fenntartó akkor azt közölte, hogy az intézkedési tervnek megfelelően zajlik az irtás, fertőtlenítés, festés, takarítás, a fertőzött bútorzat és ruházat megsemmisítése, valamint a visszafertőződés megakadályozása.

Az egyik dolgozó azt nyilatkozta az Indexnek, hogy amióta megérkezett a segítség a fenntartó és a népegészségügyi hatóság részéről, némileg javult a helyzet, de még nagyon sok teendő vár az illetékesekre a probléma felszámolása érdekében.

Címlapról ajánljuk
Sulyok Tamás első beszéde - itt meghallgathatja, vágatlanul

Sulyok Tamás első beszéde - itt meghallgathatja, vágatlanul

Bizalmat szeretne építeni az előítéletektől mentes kölcsönös meghallgatás és megértés révén Sulyok Tamás megválasztott köztársasági elnök, aki hétfőn az Országgyűlésben azt mondta, bizonyos hatáskörökben - például a kitüntetések, a kegyelmezés esetén - a lehető legszélesebb transzparencia híve. Meghallgathatja a cikkünkhöz csatolt teljes beszédet.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×