eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Mentőautó biciklisávon
Nyitókép: OrszágosMentőszolgálat/Facebook/images/site/articles/lead/2023/08/1691475018-zZhGoglsD_md.jpg

Az újonnan kialakított biciklisávok miatt bosszankodnak a fővárosi mentők

A mentők számára problémás a biciklisávon való biztonságos közlekedés, illetve a biciklisáv oszlopai miatt még a parkolás is nehéz a számukra – olvasható a közösségi oldalukon.

Az Országos Mentőszolgálat „Ezen bosszankodnak a budapesti mentők” címmel tett közzé bejegyzést a Facebook-oldalán, amiben a főváros buszsávjai helyén kialakított biciklisávok miatt kialakult problémákról számol be.

"Bár a mentők is támogatják a biztonságos kerékpározást a fővárosban, az újonnan kialakított biciklisávok azonban nagyban megnehezítik a mentőautók közlekedését. A buszsávokból kialakított kerékpárutak ahhoz ugyanis keskenyek, hogy a mentőautó biztonságosan haladjon rajta, az oszlopok ráadásul még a parkolást is megnehezíthetik egy-egy helyszínen. Az életmentők próbálnak alkalmazkodni az új helyzethez, ez azonban nem mindig egyszerű, ezért a közlekedők megértését kérik” – olvasható az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán.

A főváros részéről Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke reagált a közösségi oldalán – szúrta ki a Hvg.hu. Balogh nem érti a mentők kifogását, mert eddig azokon a sávokon egyszerűen autók parkoltak. Hozzáteszi, hogy úgy látja, valamiféle kampányba rángatták bele a mentőket.

A problémával kapcsolatban viszont megkérte a kollégáit, hogy vegyék fel a kapcsolatot az OMSZ-szel, és találjanak megoldást közösen, ha valóban problémás a mostani helyzet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×