eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Mentőhelikopter a közel 700 millió forintos költségvetési forrásból épült új mentőhelikopter-bázisnál Miskolcon az átadóünnepsége napján, 2023. augusztus 1-jén.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Légimentő bázist avattak Miskolcon – képek

Átadták a csaknem 700 millió forintos költségvetési forrásból épült új mentőhelikopter-bázist kedden Miskolcon.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta, az országban hét légimentő bázis működik, ahol kilenc mentőhelikopter teljesít szolgálatot, a teljesen új és korszerű miskolci állomás sok tekintetben gyorsabbá és biztonságosabbá teszi a mentést.

Évente országosan 3800 riasztást kapnak a légimentők, vagyis naponta átlagosan tíz esetben vonulnak ki helikopterrel a mentősök valamilyen balesethez vagy más riasztáshoz – ismertette az államtitkár.

Miskolc, 2023. augusztus 1.
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (j) és Csöbör Katalin, a térség fideszes parlamenti képviselője a hangárba húz egy mentőhelikoptert a közel 700 millió forintos költségvetési forrásból épült új mentőhelikopter-bázis átadóünnepsége napján Miskolcon 2023. augusztus 1-jén.
MTI/Vajda János
Miskolc, 2023. augusztus 1. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (j) és Csöbör Katalin, a térség fideszes parlamenti képviselője a hangárba húz egy mentőhelikoptert a közel 700 millió forintos költségvetési forrásból épült új mentőhelikopter-bázis átadóünnepsége napján. MTI/Vajda János

A beruházásra kitérve hangsúlyozta, a mintegy 700 millió forintból létrehozott bázisról biztonságosabban szállhatnak fel a mentőhelikopterek, és gyorsabban érhetnek a riasztás helyszínére, valamint kényelmesebbek a munkakörülmények.

Rétvári Bence azt mondta, a szankciók és a háborús nehézségek ellenére a következő évben 425 milliárd forinttal emelkedik az egészségügyre fordítható keretösszeg Magyarországon.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója hangsúlyozta, az idén 75 éves szervezet története összefonódik a légi mentéssel, ez a mentőegység különleges helyet foglal el a mentőszolgálatnál.

Miskolc, 2023. augusztus 1.
Mentőhelikopter a közel 700 millió forintos költségvetési forrásból épült új mentőhelikopter-bázison Miskolcon az átadóünnepség napján, 2023. augusztus 1-jén.
MTI/Vajda János
Miskolc, 2023. augusztus 1. Mentőhelikopter a közel 700 millió forintos költségvetési forrásból épült új mentőhelikopter-bázison Miskolcon az átadóünnepség napján. MTI/Vajda János

Az OMSZ 2020-ban adta át a Készenléti Rendőrségnek a légimentő társaság működtetését, ez jó döntés volt – tette hozzá –, hiszen néhány hónapja a szekszárdi, most pedig a miskolci mentőbázist újulhatott meg.

Csató Gábor hozzáfűzte, a miskolci fejlesztés után a marcali légimentő bázis átadására lehet készülni.

Az átadáson részt vett Tarcsa Csaba, a Készenléti Rendőrség parancsnoka és Csöbör Katalin, a térség fideszes országgyűlési képviselője is.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×