eur:
389.82
usd:
362.84
bux:
68086.12
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Gomolyfelhők az égbolton Debrecen közeléből fényképezve 2018. június 26-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Front hátán front: estére itt az újabb zivatar - időjárás-jelentés

Napközben még többnyire napos, bár szeles lesz az idő, de délutánra megérkezhet egy újabb zivatarfront, ami sok esőt és viharos széllökéseket hozhat.

Időjárási helyzet Európában

Kontinensünk nagy részének időjárását a nyugatról kelet felé, futószalagon érkező ciklonok teszik változékonnyá. E képződmények frontjai mentén többfelé jelentenek záport, zivatart, helyenként nagyobb mennyiségű csapadék is lehullik. Ugyanakkor nemcsak a csapadéktevékenységben, hanem a hidegfrontok mögött megélénkülő, megerősödő szélben és hőmérséklet-változásban is megnyilvánul egy-egy alacsony légnyomású rendszer hatása.

Mindeközben a Földközi-tenger térségében továbbra is száraz, napos időjárás uralkodik 30-35 fok közötti csúcsértékekkel. Hazánkat holnap az átmeneti nyugalom után egy újabb ciklon hidegfrontja éri el, ezáltal északnyugat felől egyre nagyobb területen felhőzetnövekedésre és záporok, zivatarok kialakulására kell számítani.

Várható időjárás kedd éjfélig

Kedd délelőttig nagyrészt fátyolfelhős idő valószínű és az Alpokalja térségébe is besodródhat egy-egy csapadékgóc.

A nap második felében északnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, ezzel együtt csapadékzóna is érkezik. Estig főként az ország északnyugati harmadában kell záporra, zivatarra, esőre számítani. Az északnyugati megyékben felhőszakadás is előfordulhat. A légmozgás kedden napközben nagy területen megélénkül, illetve a zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 26, 32 fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×