eur:
390.43
usd:
363.93
bux:
68383.81
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Pexels.com

A Covid után teljesen átalakult, de virul a hazai Airbnb-piac

A Felelős Szálláskiadók Szövetségének elnöke, Rege Mihály szerint az Airbnb a Covid-19 után is népszerű szállásformának számít, és Budapesten elsősorban külföldi vevők vannak.

"Az Airbnb továbbra is népszerű szállásforma: a Covid-19 után volt egy elég nagy felfutás annak köszönhetően is, hogy az elsők között volt, ahol enyhítettünk a korlátozásokon" – mondta az InfoRádióban Rege Mihály, a Felelős Szálláskiadók Szövetségének elnöke.

A következő évben a versenyelőny megszűnésével visszaesett a forgalom, de jelenleg még a pandémia előtti időket meghaladó forgalom van. Rege Mihály megjegyezte: az Airbnb "munkás piac", nem lehet hátradőlni, a korábbi tíz év tapasztalataira hagyatkozni az árazásnál. Emellett nagyon kell figyelni a piacot, hiszen megváltoztak a foglalási szokások, többen jönnek keletről, mint a nyugati országokból.

Budapest turisztikai piaca inkább a külföldiekről szól,

a szállásokat igénybe vevők 90 százaléka külföldi.

Franciaországban sokkal jellemzőbb, hogy vidékről utaznak Párizsba, nálunk ritkán fordul elő, hogy vidékről Budapestre utaznának egy hétvégére.

Árak tekintetében széles a paletta: a 30 négyzetméteres garzontól a három hálószobás luxuslakásokig bármi van, és a szezon is befolyásolja az árakat. "Nálunk például napi szintű árazás van, folyamatosan figyeljük a piacot.

A Forma–1-es Magyar Nagydíj idején akár ezer eurót is lehet kérni egy nagyobb lakásért egy éjszakára"

– mondta. Egy garzonban is meg lehet szállni kétszáz euróért ebben az időszakban. A garzonok inkább a hotelszobákkal vetekszenek, mivel olcsóbbak, a két hálószobás lakások pedig olyan előnyt kínálnak, amit egy hotel nem feltétlenül tudna.

Rege Mihály kifejtette: a tartózkodás időtartama is nőtt az elmúlt időszakban, a Covid-19 alatt megnőtt az autóval érkezők száma. Jellemzően több ideig maradnak a vendégek, és a last minute foglalások aránya továbbra is magas. Kisebb lakásból sok van a piacon, itt látnak visszaesést, a nagyobb lakások viszont sokkal keresettebbek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Számos konfliktus zajlik jelenleg a világban, amelynek egyelőre nem látszik a megoldása. A nyílt fegyveres összecsapások a világ nagy részének többnyire nem áll érdekében, ezért ilyenkor viszonylag hamar felbukkannak azok a szereplők, akik megpróbálnak közvetíteni a szemben álló felek között. A 21. században egyre gyakrabban merül fel a hasonló ügyeknél a Perzsa-öböl apró olajmonarchiája, Katar neve. Emögött pedig hosszas építkezés, de komoly stratégiai célok is felmerülnek. Elemzésünkben annak járunk utána, hogy pontosan mi motiválja Dohát a békés rendezések elősegítésében és mit nyerhet ezzel pontosan az ország.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×