eur:
389.72
usd:
362.19
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Az ukrán elnöki sajtóiroda által közreadott kép Valerij Zaluzsnijről, az ukrán fegyveres erők főparancsnokáról, amint a himnuszt hallgatja az alkotmány napjáról emegemlékező kijevi parlamenti ülésen 2023. június 28-án.
Nyitókép: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtóiroda

Nagy beismerést tett az ukrán hadsereg főparancsnoka

Valerij Zaluzsnij egy amerikai lapnak adott interjúban elismerte, hogy orosz területen is hajtottak végre támadásokat.

„Ez a mi problémánk, és nekünk kell eldönteni, hogyan végezzünk az ellenséggel. Egy háborúban lehetséges és szükséges is, hogy a másik területén öljük meg (az ellenséges erőket)” – fogalmazott Valerij Zaluzsnij a Washington Postban – helyi idő szerint – pénteken megjelent interjúban.

Oroszország határ menti régióiban rendszeresen előfordulnak ukrán tüzérségi belövések és dróntámadások. A Washington Post megjegyezte, hogy a kijevi hatóságok eddig jellemzően nem ismerték el, hogy ilyen jellegű támadásokat is végrehajtanak.

Az ukrán főparancsnok a lapnak azt is elmondta, hogy a határon átnyúló támadásokhoz Ukrajnában gyártott fegyvereket használnak.

„Ha partnereink félnek attól, hogy használják a fegyvereiket, akkor majd mi a sajátunkkal fogunk végezni az ellenséggel” – mondta Zaluzsnij, utalva arra, hogy az Ukrajnának fegyvereket szállító nyugati országok a támogatásuk feltételéül szabták, hogy a szállítmányok orosz területen nem használhatók fel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×