eur:
379.55
usd:
351.52
bux:
58432.29
2023. december 6. szerda Miklós
A bringásoké a pesti rakpart. Fotó: BKK / Nyirő Simon
Nyitókép: BKK / Nyirő Simon

Egy hónapig szabad a rakpart a gyalogosok előtt

Az idén nyáron egy egész hónapra megnyílik a Pesti alsó rakpart a pihenni és mozogni vágyók előtt. Július 15-től egészen augusztus közepéig a gyalog vagy kerékpárral, rollerrel közlekedők autómentes környezetben használhatják a Jane Haining rakpartot az Eötvös tér és az Irányi utca között.

Egy teljes hónapra megnyitják a rakpartot az oda gyalog, kerékpárral, vagy más mikromobilitási eszközzel kilátogatók előtt. Július 15-től, szombattól – a már megszokottnak mondató hétvégi időszakon túl – egy hónapon át, egészen augusztus közepéig a gyalog és mikromobilitási eszközzel, például kerékpárral vagy rollerrel közlekedők vehetik birtokba az Eötvös tér és az Irányi utca között a Pesti alsó rakpartot.

Erre az útszakaszra július 15-től, szombattól egy hónapon át nem hajthatnak be a gépjárművel közlekedők. A Pesti alsó rakpartot legegyszerűbben a Hungária-körgyűrűn lehet elkerülni, a belvárosban gépjárművel közlekedőknek pedig a Kiskörút, illetve a budai alsó rakpart használatát javasolja a BKK.

Átalakul a rakpart – számít a kilátogatók véleménye

A Pesti alsó rakpart jövője régóta foglalkoztatja a budapestieket, hiszen az évtizedek óta városi autópályaként használt terület elzárja a városlakók elől a Duna partját, az egyáltalán nem illeszkedik a városszövetbe. A szakemberek jelenleg is dolgoznak a jövő Pesti alsó rakpartjának tervezésén.

Ehhez azonban az ide látogatók, a rakpart használóinak véleményére is kíváncsiak: egy kérdőív kitöltésével mindenki elmondhatja, hogy milyennek szeretné látni a jövőben a Pesti alsó rakpartot, melyek azok a funkciók, eszközök, programok, amelyek még élvezetesebbé tehetik az itt eltöltendő időt. A kérdőív ezen a linken érhető el.

Címlapról ajánljuk
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Elemzés
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Kiadta Hornung Ágnesnek, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárának a novemberben elhunyt Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselői mandátumát a Nemzeti Választási Bizottság. Herczeg Sándor politológus segítségével megnéztük, hogyan alakult a nők képviselete az Országgyűlésben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.06. szerda, 18:00
Stumpf István
egyetemi tanár, a Bibó Szakkollégium és a Századvég Alapítvány alapító igazgatója, korábbi alkotmánybíró és kancelláriaminiszter
Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagyon érdekes döntéseket rejtett el a kormány a kedden késő este megjelent határozatában, amivel a kormány ügyrendjéről szóló határozatát módosítja. Ennek lényege, hogy némiképp változik a kormányzati döntéselőkészítés: a Gazdasági Kabinet hatásköre kiszélesedik és december 7-étől Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni Varga Mihály pénzügyminiszter helyett. Varga Mihály viszont kapott egy új eszközt a kezébe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×