eur:
389.3
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: MKIF/Andreka Agoston/Facebook

Az autópálya veszélyes műfaj: újabb hajmeresztő videó az MKIF-től

Sokan továbbra is akadályként kezelik az útellenőröket.

Az MKIF Zrt. munkatársai, ha kell a többi között szalagkorlátot javítanak, ellenőrzik a szakaszokat, tisztán tartják az útpályát, kaszálnak, kátyúznak, aszfaltoznak, és bárki segítségére sietnek, ha gondja akad. Ennek ellenére sokan akadályként kezelik őket – olvasható a közútkezelő közösségi oldalán.

Sőt, vannak akik annyira figyelmetlenül vezetnek, hogy a munkatársaik és autóik épségét is veszélyeztetik. A mérleg, szeptember elseje óta 21 baleset:

  • 5 munkatársuk sérült meg;
  • 8 útellenőr autójukat törték össze;
  • 10 ütközéselnyelő (ún. TMA) is „kuka”;
  • 3 egyéb járművük is balesetet szenvedett.

Az MKIF az elszomorító adatokon túl egy nemrégiben készült felvételt is megosztott, ami az látható, hogy csak a szerencsén múlott, hogy egy kamion és az elé bevágó személyautó nem tarolta le az útellenőröket.

Az eset kapcsán újfent kiemelik, hogy ahol terelés van és le van zárva a sáv, az nem véletlen, mivel munkaterület. Ha nem látunk ott dolgozni embert, akkor se hajtsunk be, mert lehet, hogy fel van marva az aszfalt vagy éppen hűl az új burkolat, stb. – teszik hozzá, emlékeztetve, hogy mindig jó előre jelezve van a terelés. „Kérünk mindenkit, hogy figyelemmel, óvatosan vezessenek és a kihelyezett táblák szerint közlekedjenek!”

Az autópálya veszélyes műfaj, a terelésekben is emberek dolgoznak, akiknek családjuk van, akik haza várják őket – zárul a bejegyzés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×