eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Kémiai szúnyogirtás hidegködös eljárással Nagykanizsán 2020. augusztus 13-án éjjel.
Nyitókép: MTI/Varga György

Budapest kerületeiben is felbukkan a várva várt jármű

A héten tizenhárom vármegyében és a fővárosban gyérítik a szúnyogokat.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közölte, hogy Budapest mellett, összesen 75 ezer hektáron, Bács-Kiskun, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala vármegyéket érinti a gyérítés.

A fővárosban a III., IV., XIII., XXI., XXII. és XXIII. kerületben irtják a vérszívókat.

A Duna mentén Komárom, Dunaújváros, Szekszárd, Budapest és a Csepel-sziget környékén végeznek földi gyérítéseket, de sor kerül a Balaton és a Velencei-tó part menti településeire is.

Szintén irtják a szúnyogokat a Bodrog, a Hernád és a Dráva mentén, Sopron környékén és Vas vármegye több településén. Csongrád-Csanád vármegyében pedig a múlt hétre tervezett, de a viharok miatt elmaradt munkát pótolják.

A tájékoztatás szerint

az esős, viharos időjárás kifejezetten kedvez a csípőszúnyogok szaporodásának.

Ezért olyan térségekben is nagy számban jelentek meg a vérszívók, ahol csak ritkán fordul elő komolyabb "szúnyogártalom".

A kifejlett szúnyogok elleni védekezést platós autókra szerelt permetezőgépekkel végzik a települések belterületén az esti és éjszakai órákban; a méhekre és más, nappal aktív beporzó rovarokra nincs hatással a beavatkozás. Az irtószer nem jelent veszélyt az emberekre, állatokra, növényekre.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×