eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Facebook/ Novák Katalin

Több nőt látna Novák Katalin a közéletben

Ehhez három dolog szükséges a köztársasági elnök szerint.

Több nőre van szükség a közéletben - mondta Novák Katalin köztársasági elnök a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Női Közéleti Vezetőképző V. évfolyamának diplomaátadó ünnepségén Budapesten, a Sándor-palotában.

Az államfő hozzátette, hogy ehhez három dolog szükséges: lehetőséget kell teremteni, másrészt vonzóvá kell tenni a közéletet a férfiak és a nők számára, továbbá meg kell mutatni akár saját példán keresztül is, hogy mindez megoldható, megvalósítható.

A köztársasági elnök kiemelte: a vezetők feladata elsősorban az, hogy segítsenek az akadályok leküzdésében, hogy a nők már akkor a startvonalnál álljanak, amikor egy pozícióra keresik a lehetséges jelölteket. Segíteni kell azoknak a nehézségeknek a leküzdésében is, amelyek a magánéleti döntések és a szakmai döntések közötti feszültségekből fakadnak - tette hozzá.

Novák Katalin 21 hallgatónak adta át diplomáját az ünnepségen.

Az államfő azt mondta: a cél, hogy senkinek ne kelljen lemondania sem a családalapításról, sem a karrierről, mert a kettő együtt megvalósítható.

Szólt arról is, hogy fontos a tisztelet a közéletben. Közölte, a közéletet úgy lehetne vonzóbbá tenni, ha működésében nagyobb szerepet játszana az egymás iránti kölcsönös tisztelet.

A személyes példáról Novák Katalin elmondta: érzi annak a felelősségét, hogy ő Magyarország első női köztársasági elnöke. Mindez inspiráció is lehet sok nő számára, mert immár Magyarországon és a közéletben is elérhetővé vált a legmagasabb tisztség a nők számára.

Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium főigazgatója kiemelte: az első női köztársasági elnök példája inspirációt jelent minden végzett hallgatónak, hiszen példa arra, hogy Magyarországon is lehet érvényesülni, tudatos munkával, professzionális hozzáállással el lehet jutni a legmagasabb és a leginkább felelősségteljes pozíciókba.

Hozzátette: a női vezetőképző program 2018-ban indult azzal a céllal, hogy a női vezetőket felkészítse a nemzetért, a közösségért, a közügyekért végzett aktív szerepvállalásra.

A képzés jogi, külpolitikai, gazdasági és pszichológiai modulokból áll, emellett a retorikai készségek fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektetnek - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×