eur:
389.27
usd:
362.93
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Tiltakozik a Balatoni Kör, zsebbe vágó a téma

Az élelmiszer-infációnál kisebb mértékű az áremelés, és az energiaárakat sem érvényesítették teljes mértékben – vallják a tóparti vállalkozók.

Megjelent a Balatoni Kör 2023/24-es térképmelléklettel elkészített Kóstold körbe kiadványa, amelyben már 94 vendéglátóhely, szakmai partnereik és szponzoraik kaptak helyet. A tó partján működő 55 tagvállalkozás vezetői az eseményen szót emeltek az ellen, hogy "a hazai inflációt leginkább a balatoni vendéglátóson akarnák számon kérni" – írja a hirbalaton.hu

A szervezet álláspontja szerint a Balatoni Kör tagok az élelmiszer-inflációhoz képest átlagosan 10-15 százalékkal kedvezőbb árakat adnak idén, ami azt jelenti, hogy olcsóbb lesz a Balaton. Emellett szerintük az energiainflációról sokkal nagyobb áremeléseket indokolna. "Fontos lenne, hogy tényekre alapozott és valós kép jelenjen meg a félelmeket alaptalanul felerősítő vélelmek helyett" – közölték.

A Balatoni Kör álláspontja szerint a budapesti sztenderekhez képest biztos nem drágább a Balaton, és a balatoni helyek a vidéki vendéglátás érdekeit is képviselik, amikor nem adják alább sem árban, sem minőségben. "Ha ugyanolyan minőségű ételt kapunk, ugyanazt a szervizt kapjuk, mint a fővárosban, adott esetben akár egy sokkal szebb környezetben, akkor annak miért kellene olcsóbbnak lenni a Balatonnál vagy bárhol vidéken?" – vetették fel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×