eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Utasokat szállító tram-train hódmezővásárhelyen 2021. november 29-én. Ezen a napon indult a Hódmezővásárhely-Szeged tram-train (villamosvasút), az utasok április közepéig ingyen utazhatnak a két város között. A tram-trainnel a két város központja 35 perc távolságra kerül egymástól, az utasok a lakásukhoz legközelebbi megállóban, villamosmegállóban felszállva eljuthatnak a másik város központjába.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Összecsapott Márki-Zay Péter és a Fidesz

Lázár Jánosnak haladéktalanul le kell mondania, mert elfogadhatatlan, aljas támadással igyekezett Hódmezővásárhely lakóit szabad választásukban befolyásolni - jelentette ki Márki-Zay Péter (MMM - Tiszta Vásárhelyért Egyesület). A Fidesz hódmezővásárhelyi szervezete szerint a polgármester saját politikai túlélésért "túszul ejtette" a várost.

A polgármester hódmezővásárhelyi sajtótájékoztatóján Lázár János csütörtöki nyilatkozatára reagált; a miniszter szerint nem lehet olyan emberre bízni Hódmezővásárhely jövőjét, aki az adóforintokat úgy akarja felhasználni, hogy eközben idegen érdekeket szolgál.

Márki-Zay Péter hangsúlyozta, egy politikus, aki ilyen megfélemlítő kijelentéseket tesz, és egy "aberrált, migránsbetelepítő, egyre inkább fasiszta, sőt náci ideológiát valló párt képviselőjeként" egy egész közösséget fenyeget meg, azt a közösséget, melynek szolgálatára fölesküdött, nem maradhat a politikában.

Márki-Zay Péter a magyar demokrácia és jogállam történetében szinte példa nélkülinek nevezte Lázár János kijelentéseit, amelyekkel őt az ország érdekeinek feladásával, külföldi pénzek személyes elfogadásával vádolta meg.

A korábbi miniszterelnök-jelölt azt mondta, "az ellenzék kampányát csak külföldi magyar magánszemélyek támogatták".

Ha Rákóczi Ferenc, Kossuth Lajos, az 56-os hősök és 89-90-es rendszerváltók is mind Nyugatról kértek támogatást ahhoz, hogy koruk diktatúráját lebontsák, akkor miért lenne szégyen és nem dicsőség, hogy az MMM úgyszintén nyugati magyarok támogatását kérte - vetette fel Márki-Zay Péter.

A polgármester úgy fogalmazott, "a fenyegetés az, hogy amennyiben a választók újra megbízzák a város vezetésével, akkor a magyar kormány Hódmezővásárhely 44 ezer lakosát fogja ellehetetleníteni, semmilyen fejlődés nem lesz".

A politikus kifejtette, bár Hódmezővásárhely a megyei jogú városok közül az egyetlen, amely nem kapott rezsitámogatást, és noha a hazai úszósport kiemelt helyszíne, uszodája működtetéséhez sem nyújtott anyagi segítséget a kormány, a település az elmúlt években is szabadon fejlődött.

Márki-Zay Péter több példát fölsorolva hangsúlyozta, jobb lett Hódmezővásárhelynek az utóbbi években, a városban "látványberuházások" helyett olyan fejlesztések valósultak meg, melyek az itt lakók életminőségét javítják. Emellett a magánszemélyeknek eltörölték a korábban az országban legmagasabbnak számító ingatlanadót, a vállalkozásoknak pedig az infláció ellenére is a korábbinál 30 százalékkal kevesebbet kell fizetniük.

A jelenlegi városvezetés felelősen, korrupciómentesen, az itt élők érdekében fejleszti Hódmezővásárhelyt. Az önkormányzat nyílt tendereken választja ki és napra pontosan ki is fizeti beszállítóit - mondta a politikus.

A polgármester közölte, három és fél év alatt teljesítette az erre az önkormányzati ciklusra tett ígéreteinek 90 százalékát.

Márki-Zay Péter szerint Magyarország előbb vagy utóbb megkapja az uniós forrásokat, és akkor Hódmezővásárhely is hozzájut a fejlesztési támogatásokhoz.

A Fidesz hódmezővásárhelyi szervezete a polgármester sajtótájékoztatójára reagálva közölte, Márki-Zay Péter a saját politikai túlélésért "túszul ejtette" Hódmezővásárhelyt.

Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint bár Márki-Zay Pétert megválasztották, valójában soha nem volt Hódmezővásárhely polgármestere. "Külföldi urai megrendelésére semmi mást nem tett, mint a magyar közéletet mérgezte, megosztott, hogy uralkodhassanak. Országosan nem sikerült, ezért most megpróbálja folytatni helyben".

Véget kell vetni annak, hogy a városnak járó támogatásból végső soron ellenzéki kampánypénzek legyenek - írták. Véget kell vetnie Magyarország kormányának, de mindenekelőtt a vásárhelyi embereknek. Jövőre, az önkormányzati választáson eljön az ideje annak, hogy a csöndes többség hallassa a hangját - tudatták a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 09:47
×
×
×
×