eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Villamospótló buszok a II. kerületi Szilágyi Erzsébet fasoron, a Budagyöngye megállónál 2018. szeptember 3-án. Szeptember 1-jén a 61-es villamos 2017-ben felújított vonalán, a Kelemen László utcai megállónál a hatalmas mennyiségű esővíz kimosta a sínek alól a zúzottkő ágyazatot. A BKV közlése szerint a villamosforgalom a hét második felében indulhat újra az érintett szakaszon.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Nagy munkálatok jönnek, másként lehet majd kijutni a Hűvösvölgybe

Szombattól augusztus végéig több helyen is felújítják a hűvösvölgyi villamosvonalat, ezért pótlásokra, később pedig CAF-villamosokra és megváltozott menetrendre kell számítani, valamint buszsávokat jelölnek ki több helyen.

A Széll Kálmán tér és Hűvösvölgy között több helyen is felújítják a vágányokat, a megállókat és az elektromos hálózatot, ezért június 17-től, szombattól várhatóan augusztus végéig az 56-os, az 56A, az 59-es és a 61-es villamosok rövidített útvonalon, csak a Széll Kálmán térig közlekednek. A Széll Kálmán tér és Hűvösvölgy között a 61-es pótlóbusszal lehet utazni. A felújításra azért van szükség, hogy ősztől már Hűvösvölgyig közlekedhessenek a modern, alacsony padlós CAF villamosok - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A felújítás miatt szombattól várhatóan augusztus végéig

  • az 56-os, az 56A és a 61-es villamosok rövidített útvonalon, csak a dél-budai végállomások és a Széll Kálmán tér között közlekednek,
  • az 56A villamos hétköznapokon is egész nap közlekedik,
  • az 59-es villamos helyett egész nap az 59A villamossal lehet utazni a Márton Áron tér és a Széll Kálmán tér között,
  • a Széll Kálmán tér és Hűvösvölgy között a 61-es pótlóbusszal lehet utazni, ami a Hűvösvölgyi úti autóbusz-megállókban áll meg.

A pótlóbuszok gyorsabb haladása érdekében több szakaszon is ideiglenesen buszsávokat jelölnek ki a Szilágyi Erzsébet fasor Pázsit utca és Lotz Károly utca közötti szakaszán (a villamos útátjárón és környezetében) a vágányzár teljes időtartama alatt.

Az út mindkét oldalán munkavégzés lesz, ezért irányonként 1-1 sáv lesz járható útszűkület mellett; a Hűvösvölgyi úton a Vadaskerti utca és a Versec sor között, ezért tilos lesz megállni az érintett útszakaszon, ahol az ideiglenes autóbuszsáv létesítését előre láthatóan már június 15-én megkezdik.

A felújítási munkákkal érintett térségben nehezebb eljutásra kell készülni mind a közösségi közlekedéssel, mind az autóval közlekedőknek

- hívta fel a figyelmet a BKK.

Június közepétől már az 56-os és 61-es villamosok vonalán is megjelennek a CAF-villamosok, így például a budafoki és a krisztinavárosi szakaszon is közlekednek majd az alacsony padlós szerelvények. A korszerűsítés végeztével, szeptembertől már egészen Hűvösvölgyig közlekedhetnek majd a modern, alacsony padlós járművek az érintett vonalakon. A felújítás eredményeként akadálymentesek lesznek a megállóhelyek. A babakocsival, illetve nagyobb csomaggal közlekedők is könnyebben szállhatnak fel, vagy le a járművekről, az alacsony padlós villamosokat pedig a mozgásukban korlátozott személyek is használni tudják az átépítést követően - olvasható a közleményben.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben

Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben

A héten az amerikai szenátus elfogadta, majd Joe Biden elnök aláírta a törvényt, amely 270 napot ad a kínai ByteDance-nek arra, hogy eladja a TikTok amerikai eszközeit, különben betiltják a platformot az USA-ban. A fő tulajdonosnak azonban úgy tűnik, hogy esze ágában sincsen megválni az amerikai operációtól és bíróságon fogja megtámadni az új törvényt. Ha ez a kísérlet kudarcot vall, a ByteDance valószínűleg inkább a kivonulás mellett dönthet, vagy a menthetőt mentve megpróbálhatja az aranyat érő algoritmusa nélkül értékesíteni a TikTokot - viszont egyes becslések szerint az algoritmus nélkül mindössze a harmadát érheti a platform.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×