eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes beszédet mond a Marosmenti Mindszenty-napok alkalmából tartott mise után tartott ünnepségen a Belvárosi Szent István király templomban 2022. május 28-án.
Nyitókép: Rosta Tibor

Magyarországra érkeztek ukrán hadifoglyok – erősítette meg Semjén Zsolt

Lapértesülések szerint 11 kárpátaljai származású ukrán hadifogoly érkezett Magyarországra, a miniszterelnök-helyettes megerősítette az információt.

Az Orosz Ortodox Egyház csütörtök esti közleménye szerint az Oroszország által elfogott, Ukrajna oldalán harcoló katonák egy részét Magyarországra szállították – írta az Index.

„Őszentsége Kirill moszkvai és egész oroszországi pátriárka áldásával, az orosz ortodox egyház közvetítésével, az egyházak közötti együttműködés keretében, a magyar fél kérésére az ellenségeskedésekben részt vett, kárpátaljai származású ukrán hadifoglyok egy csoportját Magyarországra szállították” – olvasható az Orosz Ortodox Egyház közleményében.

A kommüniké szerint az akcióban részt vett az Orosz Ortodox Egyház Külső Egyházi Kapcsolatok Főosztályának vezetője és Kirill tanácsadója is.

Az RBC Ukrajna médium forrásai szerint a döntést nem egyeztették Ukrajnával. Az Espresso szerint az Orosz Ortodox Egyház legalább 11 ukrán hadifoglyot adott át Magyarországnak.

Az atv.hu megkereste Semjén Zsoltot, a miniszterelnök-helyettes “az ügy és az emberek érdekére” hivatkozva nem árult el részleteket, de azt mondta: mindez az Orosz Ortodox Egyház gesztusa Magyarország iránt, ezek az emberek a szabadságukat ennek köszönhetik.

“Ez emberi és hazafias kötelességem” – jelentette ki az egyházügyekért is felelős miniszterelnök-helyettes, aki a portál szerint a koordinációt végezte az ügyben, és mindez illeszkedik Ferenc pápa fogolyszabadítási missziójához. Információik szerint egyházi keretek közt zajlott az akció, a kárpátaljai magyarok Magyarországra szállításában a Magyar Máltai Szeretetszolgálat működött közre.

Címlapról ajánljuk
Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Történelmi triplázás: a Valter Attilát a soraiban tudó Jumbo-Visma a Giro és a Tour után a Vueltát is behúzta idén, ráadásul egyéniben a dobogó mindhárom fokára a holland csapat kerekesei állhattak fel. Eisenkrammer Károlyt, a Tour de Hongrie főszervezőjét kérdeztük arról, hogy a magyarnak milyen kilátásai vannak így.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 24. 10:51
×
×
×
×