eur:
388.9
usd:
363.08
bux:
68275.9
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Személygépkocsik a Suzuki Világ Budaörsi telepén 2022. augusztus 5-én. 10 Suzuki Vitara típusú személygépkocsi és 13 robogó áll szolgálatba az ország különböző polgárőr egyesületeinél.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Pintér Sándor módosította a kék villogó használatának szabályait

Ezentúl könnyebben lehet villogóhoz jutni.

Pintér Sándor belügyminiszter módosította a megkülönböztető és figyelmeztető jelzést adó készülékek felszerelésének, használatának szabályairól szóló rendeletet - derült ki a Magyart Közlönyből. A Pénzcentrum figyelt fel erre.

A lényeg, hogy ezentúl bizonyos járművekre nem kell hatósági engedélyt kérni a villogó felszereléséhez.

A rendelet szerint könnyebben juthatnak ilyen villogókhoz a járműveik számára a polgárőrök és a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ szakértői.

Emellett Pintér Sándor intézkedése, amely egyébként két hét múlva lép életbe, módosítja a mobil (egy adott feladat végrehajtásához szükséges) készülékek használatát, illetve azt is, miként adható megkülönböztető jelzés az elromlott, balesetet szenvedett autó vontatását, hibaelhárítását, elszállítását rendszeresen végző járművekre, például autómentőkre.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×