eur:
392.87
usd:
373.46
bux:
55977.01
2023. szeptember 27. szerda Adalbert
A mentők munkáját segítő ÉletMentő elnevezésű applikáció egy okostelefonon az alkalmazás bemutatóján Budapesten, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) mentésirányító központjában 2020. január 23-án.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Majdnem meghalt a sofőr, mert nem állt meg senki segíteni, még a betelefonáló se

A visszás eset Csongrád-Csanád vármegyében történt.

Mint azt az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán megírták: egy autós tett bejelentést, hogy látott egy másik autót a szántásba hajtani Kiskundorozsma és Sziksósfürdő között, de nem állt meg tájékozódni, helyette továbbhajtott. Mentésirányító hiába győzködte a bejelentőt arról, hogy álljon félre és vizsgálja meg a sérültet, erre nem volt hajlandó.

A mentőszolgálat ügyeletese azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet, amely perceken belül, talán az utolsó pillanatban ért a helyszínre. Légzés és keringés nélkül találták az autó vezetőjét. Azonnal emelt szintű újraélesztésbe kezdtek. Hosszan küzdöttek a 60 év körüli férfi életéért, ami végül sikerre vezetett és stabil állapotban szállították kórházba a beteget.

A kommentelők közül sokan azt írják: a bejelentőt segítségnyújtás elmulasztása miatt felelősségre kellene vonni.

Címlapról ajánljuk
Szlávik János: már nem is a koronavírus a legnagyobb probléma, hanem a hosszú Covid
Aréna - nagyinterjú

Szlávik János: már nem is a koronavírus a legnagyobb probléma, hanem a hosszú Covid

Vírusok, baktériumok, paraziták: a Covid aktuális helyzetéről, az Erisről, az őszi kilátásokról beszélt a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője az InfoRádióban. Azt is elmondta, kiknek javasolja újabb védőoltás felvételét, s hogy várhatók-e újabb járványok. Bónusz: miért ne fürödjünk trópusi folyókban?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.27. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Visszatérhettek a Wagner-zsoldosok a frontra, egyre több a kérdőjel a felrobbantott admirális körül – Háborús híreink szerdán

Visszatérhettek a Wagner-zsoldosok a frontra, egyre több a kérdőjel a felrobbantott admirális körül – Háborús híreink szerdán

Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivő az Ukrajnába érkezett amerikai Abrams tankokról azt nyilatkozta: „égni fognak”. Oroszország videófelvételt tett közzé Viktor Szokolov tengernagyról, akit Kijev szerint megöltek, mikor a hadiflotta szevasztopoli parancsnokságát rakétatámadás érte. Lezárult a lengyel szakértői vizsgálat a tavaly novemberben az ország területére csapódott, és két ember halálát okozó rakétáról: ukrán légvédelmi rakétáról volt szó, amely irányt tévesztett. Ukrajna nem járult hozzá a nyomozáshoz. Egy ukrán katonai szóvivő szerint mintegy 500 Wagner-zsoldos újra megjelent a kelet-ukrajnai fronton. Bahmut bevétele óta nem harcoltak wagneresek Ukrajnában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×