eur:
393.28
usd:
367.71
bux:
65939.07
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Tatár Timea/InfoRádió

Leszállt Ferihegyen a sebesült magyar katonákat Koszovóból hazaszállító repülőgép

Az InfoRádió tudósítója jelentkezett be a helyszínről.

Amint arról korábban az Infostart is beszámolt, szerb zavargás volt Koszovóban. Több magyar KFOR-békefenntartó magyar katona megsebesült az incidensben, a szervezet később arról számolt be, hogy hármukat meglőtték.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arról számolt be, hogy négy magyar katonát ápolnak kórházban, egyikük sincs életveszélyben.

Délután 3 óra körül szállt le a ferihegyi repülőtéren a sérült magyar katonák egy részét Koszovóból hazaszállító honvédségi repülőgép. Az InfoRádió helyszínen tartózkodó tudósítója arról számolt be, hogy Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter azt mondta a helyszínen, a magyar katonák helytálltak.

Kiderült, hogy

a 27 sérültből 12-en tértek haza ezzel a géppel.

Fontos tudni, hogy a súlyos sérültek állapota is stabil, "életveszélyben nincsen senki".

A miniszter 5-10 percet töltött a gépen a katonákkal, azt mondta, arról számoltak be neki, hogy nagyon heves támadásnak voltak kitéve, de helytálltak. Akik nem sebesültek meg, azok maradnak a KFOR kontingensen belül a helyszínen.

A hazatérő katonák rövid ideig találkozhattak a családtagjaikkal, majd a lehető leggyorsabban a Honvédkórházba szállították őket.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Felszúrt a forint

Felszúrt a forint

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×