eur:
387.48
usd:
363.44
bux:
55589.52
2023. szeptember 21. csütörtök Máté, Mirella
Nyitókép: Tatár Timea/InfoRádió

Leszállt Ferihegyen a sebesült magyar katonákat Koszovóból hazaszállító repülőgép

Az InfoRádió tudósítója jelentkezett be a helyszínről.

Amint arról korábban az Infostart is beszámolt, szerb zavargás volt Koszovóban. Több magyar KFOR-békefenntartó magyar katona megsebesült az incidensben, a szervezet később arról számolt be, hogy hármukat meglőtték.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arról számolt be, hogy négy magyar katonát ápolnak kórházban, egyikük sincs életveszélyben.

Délután 3 óra körül szállt le a ferihegyi repülőtéren a sérült magyar katonák egy részét Koszovóból hazaszállító honvédségi repülőgép. Az InfoRádió helyszínen tartózkodó tudósítója arról számolt be, hogy Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter azt mondta a helyszínen, a magyar katonák helytálltak.

Kiderült, hogy

a 27 sérültből 12-en tértek haza ezzel a géppel.

Fontos tudni, hogy a súlyos sérültek állapota is stabil, "életveszélyben nincsen senki".

A miniszter 5-10 percet töltött a gépen a katonákkal, azt mondta, arról számoltak be neki, hogy nagyon heves támadásnak voltak kitéve, de helytálltak. Akik nem sebesültek meg, azok maradnak a KFOR kontingensen belül a helyszínen.

A hazatérő katonák rövid ideig találkozhattak a családtagjaikkal, majd a lehető leggyorsabban a Honvédkórházba szállították őket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.21. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa
Rupert Murdoch lemondott, fiára bízta a Fox és a News Corporation irányítását

Rupert Murdoch lemondott, fiára bízta a Fox és a News Corporation irányítását

Rupert Murdoch médiamogul, aki Ausztráliától az Egyesült Államokig terjedő globális birodalmat épített, lemondott a Fox Corporation és a News Corporation elnöki tisztségéről. Ezzel hét évtizedes médiaipari karrierje ért véget. Fia, Lachlan Murdoch veszi át a News Corporation elnöki tisztségét, és továbbra is betölti a Fox elnöki és vezérigazgatói szerepét. A lépés várhatóan megszilárdítja Lachlan pozícióját a médiakonglomerátum vezetőjeként, és véget vet a Murdoch-családon belüli utódlással kapcsolatos találgatásoknak - írja a Reuters.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 21. 17:51
2023. szeptember 21. 17:39
×
×
×
×