eur:
390.36
usd:
368.53
bux:
55356.93
2023. szeptember 26. kedd Jusztina, Pál
Nyitókép: Facebook/Szijjártó Péter

Friss hírek a Koszovóban megsebesült magyar katonák állapotáról

Szijjártó Péter számolt be ezekről egy más témájú sajtótájékoztatón.

A külgazdasági és külügyminiszter Budapesten egyiptomi kollégájával, Számeh Sukrival közösen tartott sajtótájékoztatót a két ország kapcsolatáról migrációs, nukleáris ipari, illetve egyéb területeken.

Szóba került a hétfői koszovói összecsapás is, amelyben a KFOR kötelékében szolgáló magyar katonák is megsérültek.

Szijjártó Péter kiemelte: a magyar katonák kiválóan helytálltak, a kapott parancsnak megfelelően jártak el. Tizenöt sebesültet kellett kórházban ellátni, életveszélyben nincs senki közülük. A helyszínre küldött magyar orvoscsoport fogja eldönteni, hogy kit kell hazaszállítani.

Arról még nincsen döntés, hogy vezényelnek-e újabb katonákat a sebesültek helyére.

Koszovóban éjszaka és reggel nyugalom volt, de szerb csoportok az érintett településeken ismét gyülekezést jelentettek be. Egy polgármester el tudta foglalni a hivatalát, míg mások inkább mégis távol maradtak. A konfliktus hátteréről itt és itt írtunk.

Míg a szerbek szerint a koszovói fél provokálta ki a támadásokat, addig a koszovói elnök szerint Aleksandar Vucic szerb elnök akarja destabilizálni Koszovót.

Címlapról ajánljuk
Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Egy korszak ér véget a média világában a világ egyik legbefolyásosabb médiacézárja, Rupert Murdoch távozásával, ami új ajtót nyithat meg Donald Trump előtt. A jobboldali beállítottságú, ausztrál származású Murdochot a baloldalon sokan mefisztói figurának tartották. A Fox News és a News Corporation tulajdonosaként ugyanis példátlan befolyása volt a fontosabb angol nyelvű országok politikájára.

Orbán Viktor: ha így marad, beavatkozunk az üzemanyagárakba

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlamenti ősz. Szónoklatára az ellenzéki képviselők reagálnak, majd Orbán Viktort megilleti a viszonválasz joga. Tartson velünk az ősz első szócsatáján.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×