eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Loaded European truck on motorway in beautiful sunset light. On the road transportation and cargo.
Nyitókép: Jag_cz/Getty Images

Fontos pünkosdi forgalmi változást jelentett be a közlekedési tárca

Három napig lenne érvényben a kamionstop, de az éjszakákra felfüggesztik.

A nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása a pünkösdi hétvégén 48 órán át lenne érvényben. A kamionstopot azonban az éjszakai időszakokban 22 óra és másnap reggel 6 óra között az áruellátás zavartalansága érdekében részlegesen felfüggesztik. A korlátozásban érintett járművek így csak rövidebb ideig nem közlekedhetnek a hazai utakon – írja közleményében az Építési és Közlekedési Minisztérium.

Az ünnepekre tekintettel a kamionstop főszabály szerint május 27-én, szombaton 22 órától május 29-én, hétfőn 22 óráig lenne érvényben.

A hatályos rendelkezések alapján a közlekedésért felelős miniszter a környezetvédelemért felelős miniszter egyetértésével indokolt esetben átmenetileg felfüggesztheti a korlátozást.

A kamionstopot szakmai kezdeményezésre azonban az éjszakai időszakokban 22 óra és másnap reggel 6 óra között, 8 órás időtartamokban felfüggesztik, így az ünnepi kamionstop a következők szerint alakul:

  • május 28-án, vasárnap 6 órától 22 óráig,
  • május 29-én, hétfőn 6 órától 22 óráig

A szakmai szervezetek kezdeményezésén alapuló intézkedés lehetővé teszi, hogy a hazai vállalkozások hatékonyan tudják kiszolgálni a hosszú hétvégék miatt megnövekedett áruigényeket.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×