eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyitókép: Pexels.com

Új fővárosi rozsdaövezeteket jelöltek ki, a Népszigetet is beépíthetik

Új rozsdaövezeteket jelölt ki a kormány, lesznek komplett városnegyedek is, szállodával, panorámás ingatlanokkal.

A Magyar Közlönyben megjelent egy kormányrendelet-módosítás, amelyben helyrajzi számokkal határoztak meg új rozsdaövezeteket. Ezek között Duna-parti helyszínek is szerepelnek.

A Portfolio gyűjtéséből emeltünk ki néhányat alább (a portál a helyrajzi számokat is megpróbálta behatárolni, ezeket térképen is bemutatja).

A XV. kerületben az egykori Rákospalotai Növényolajgyár és környékének ipari épületei lehetnek az érintettek: a Szilas-patak mellé már jó pár évvel ezelőtt lakóparkot és városközpontot tervezett építeni az Indotek Group - egy ilyen beruházás most akár meg is valósulhat. Az érintett ingatlanokon ugyanis a Közlönyben szereplők szerint egy kereskedelmi és szolgáltató funkciókkal kiegészített lakóterület megvalósítására irányuló beruházás valósul meg.

Az ingatlanfejlesztésekkel az utóbbi időben renkdívüli módon "felturbózott" XI. kerületben, nem messze a Kopaszi gáttól szerepel egy ingatlan a mostani szabályozásban a rozsdaövezetek között. Ez a Szerémi út, a Galvani utca és a Barázda utca által határolt "sarkon" található, ahol ipari épületek bontását követően a terület rendezésével, parkosítással több ütemben megvalósuló lakóingatlanfejlesztésre, lakóingatlanok kialakítására irányul a beruházás.

A XIV. kerületben egy, a Rákospatak utca, Csömöri út, Bosnyák utca, Lőcsei út által határolt területen jelöltek ki 11 helyrajzi számot, amelyeken komplex ingatlanfejlesztésre és ahhoz kapcsolódó építmények, infrastrukturális fejlesztések megvalósítására nyílik mód. (A környéken egy nagy lakópark-beruházás zajlik a Bosnyák téri piac mögött, az egykori sportpályák területén, ahova - még a 4-es metró tervezett megállójához, sok évvel ezelőtt - egy bevásárlóközpontot terveztek építeni. Azt nem tudta a portál kideríteni, hogy pontosan mely területhez tartoznak az érintett helyrajzi számok.)

A XIII. kerületben a Duna Plaza és a Népsziget magasságában 23 helyrajzi számot jelöltek ki, ahol egy új integrált városfejlesztés megvalósítása, közterületek és zöldfelületek kialakításával, vízpartrehabilitációval, okos város és okos otthonok fejlesztése a cél.

A IX. és a XX. kerületben a Gubacsi híd szomszédságában, nagyjából a Határ út torkolatának magasságában jelöltek ki két helyrajzi számú ingatlant, amelyeken egy

új, Duna-parti komplex városnegyed kialakítására irányuló beruházásban lakások, szálloda, szolgáltatóhelyiségek,

kiskereskedelmi és rekreációs létesítmények, alapfokú oktatási létesítmény kialakítása szerepel a tervekben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×