eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Árvízkészültséget rendeltek el a Dunán

I. fokú készültséget rendeltek el a Dunán Rajka és Vének között - olvasható a vízügy honlapján.

Nagybajcsnál, amely Győr felett, de már az üzemvíz-csatorna alatt található, kedden délelőtt 411 centit mértek. Itt már elsőfokú készültség van érvényben. A vízügy honlapja szerint az eddigi legmagasabb vízállás 908 centi (2013) volt.

Budapestnél a Duna 409 centi, a szakemberek előrejelzése szerint a következő napokban bő egy métert emelkedhet, a tetőzést május 20-ára várják 526 centivel. Ez azt jelenti, hogy a rakpartokat nem kell lezárni, hiszen azokon a forgalmat csak 6 méter felett korlátozzák.

Az Országos Vízjelző Szolgálat úgy fogalmaz: "A Duna a hazai szakaszán Nagymarosig és Bajától árad, máshol apad. A folyó közepes vízállású".

Miközben a Balaton vízszintje az elmúlt napokban folyamatosan emelkedett és

már 113 centinél jár.

Az optimális a 120 centi lenne.

A Velencei-tónál is javult a helyzet, az elmúlt 5 napban 7 centit emelkedett a vízszint, jelenleg Agárdnál 110 centit mérnek. Itt azért fontos megjegyezni, hogy akár egy napon belül is lehetséges 1-2 centis ingadozás. A legalacsonyabb vízszint 53 centi volt, a legmagasabb pedig bőven 2 métere felett.

A Fertő tónak is jól jött az eső, de ott azért még kritikus a helyzet. Az osztrák adatok szerint 45 centivel marad el az átlagtól a tó, és 10 centivel a tavalyi hasonló időszakhoz képest.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×