eur:
393.64
usd:
373.56
bux:
55359.73
2023. szeptember 28. csütörtök Vencel
Nyitókép: kreszvaltozas.hu

Bajban vannak az autósok, változott a rendőrség bírságolási gyakorlata

Május 1-jétől szigorúbban veszi a rendőrség a sebességhatárok átlépését. Még többen kaphatnak bírságot.

A vezess.hu ír arról, hogy május 1-jétől nincs többé a korábbi ráhagyás a traffipaxok által kiírt sebességre. Még konkrétabban fogalmazva: innentől alacsonyabb sebesség elérése után kapnak bírságot a gyorshajtók.

A rendőrség a lap kérdésére válaszolva közölte: a mérésügyről szóló törvény ide vonatkozó fejezetének „a hitelesített mérőeszközök használatáról szóló” bekezdése szerint „a hitelesített mérőeszközt – az ellenkezője bizonyításáig – úgy kell tekinteni, hogy annak nincs a mérési eredményt befolyásoló hibája”.

Eddig a legtöbb autós úgy vezetett, hogy mondjuk a 60-as táblánál „még belefér” például a 65, a 90-es táblánál meg a 98 is.

A hivatalos válasz szerint ezentúl: "a mérőeszköz által adott érték további korrekció nélkül veendő figyelembe”.

Megkérdeztek egy ügyvédet is, aki azt a választ adta: "ez nem jelenthet mást, mint az 50-es táblánál az 51 km/órás sebességgel haladók közigazgatási bírságát”.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.28. csütörtök, 18:00
Áder János
volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke
Kijevbe látogatott a NATO-főtitkár, lassan halad az ellentámadás – Háborús híreink csütörtökön

Kijevbe látogatott a NATO-főtitkár, lassan halad az ellentámadás – Háborús híreink csütörtökön

Egy ukrán katonai szóvivő szerint mintegy 500 Wagner-zsoldos újra megjelent a kelet-ukrajnai fronton. Bahmut bevétele óta nem harcoltak wagneresek Ukrajnában. Egy másik ukrán tisztviselő arról számolt be, hogy Donyeck megyében új vasútvonalakat építenek az oroszok, hogy ezzel csökkentsék a Krími hídtól való logisztikai függőségüket. Oroszország újabb videót tett közzé az ukránok szerint felrobbantott Viktor Szokolov admirálisról. Ugyancsak videóval igyekeztek bizonyítani, hogy Ramzan Kadirov csecsen elnök rendben van: Vlagyimir Putyinnal találkozott a Kremlben. Váratlanul Kijevbe látogatott Jens Stoltenberg NATO-főtitkár, ahol Volodimir Zelenszkijjel is találkozott. Bár a főtitkár szerint az ukrán erők „fokozatosan teret nyernek” az orosz erőkkel szembeni ellentámadásban, továbbra is lassan halad az ukrán ellenoffenzíva.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×