eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: kreszvaltozas.hu

Bajban vannak az autósok, változott a rendőrség bírságolási gyakorlata

Május 1-jétől szigorúbban veszi a rendőrség a sebességhatárok átlépését. Még többen kaphatnak bírságot.

A vezess.hu ír arról, hogy május 1-jétől nincs többé a korábbi ráhagyás a traffipaxok által kiírt sebességre. Még konkrétabban fogalmazva: innentől alacsonyabb sebesség elérése után kapnak bírságot a gyorshajtók.

A rendőrség a lap kérdésére válaszolva közölte: a mérésügyről szóló törvény ide vonatkozó fejezetének „a hitelesített mérőeszközök használatáról szóló” bekezdése szerint „a hitelesített mérőeszközt – az ellenkezője bizonyításáig – úgy kell tekinteni, hogy annak nincs a mérési eredményt befolyásoló hibája”.

Eddig a legtöbb autós úgy vezetett, hogy mondjuk a 60-as táblánál „még belefér” például a 65, a 90-es táblánál meg a 98 is.

A hivatalos válasz szerint ezentúl: "a mérőeszköz által adott érték további korrekció nélkül veendő figyelembe”.

Megkérdeztek egy ügyvédet is, aki azt a választ adta: "ez nem jelenthet mást, mint az 50-es táblánál az 51 km/órás sebességgel haladók közigazgatási bírságát”.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×