eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Buszsávellenőrzés az Andrássy úton
Nyitókép: Forrás: BKK

Andrássy út: át kell tervezni a szombatot

Az Oktogontól kifelé zárva lesz.

Rendezvény miatt szombaton déltől lezárják az Andrássy utat az Oktogon és a Dózsa György út között; a korlátozás a közösségi közlekedést is érinti - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Az Andrássy utat szombaton 12-től 15 óráig a Dózsa György út és Rippl-Rónai utca között, 15-től 20 óráig a Dózsa György út és az Oktogon között, és 20 órától 21.30-ig az Izabella utca és a Vörösmarty utca között zárják le.

A lezárás miatt

  • a 105-ös és a 210B autóbuszok 12 óra és 21.30 között a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Podmaniczky utcán közlekednek, az Andrássy úti megállók közvetlen környezetét a földalattival lehet elérni.
  • A 76-os trolibusz 16 és 20 óra között két szakaszon, a Keleti pályaudvar és a Károly körút (Astoria M) között, valamint a Jászai Mari tér és a Ferdinánd híd (Izabella utca) között közlekedik. Ebben az időszakban a 73-as trolibusz nem jár.
Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Első útján elsüllyedt a hadihajók Titanicja, de csaknem 400 évvel később szemtől szemben megcsodálhatjuk

Első útján elsüllyedt a hadihajók Titanicja, de csaknem 400 évvel később szemtől szemben megcsodálhatjuk

Első útjára indult a maga korának egyik legmonumentálisabb hajója, de célt már nem érhetett, mert elsüllyedt, legénysége és utasai közül pedig számosan odavesztek. Nem, most nem a Titanicról lesz szó, hanem egy csaknem 300 évvel korábban épült hajóról, a Vasáról, melyet kora egyik legnagyobb hadihajónának szánt II. Gusztáv Adolf, az 1600-as évek elején uralkodó svéd király. Ahogy a Titanicnál, a nagyravágyás a Vasa esetén is katasztrófához vezetett, a hajó mindösszesen 1300 métert tett meg Stockholm partjainál. Ami azonban akkor tragédia volt, a mai nemzedékeknek történelmi szerencse, a hajó ugyanis majdnem teljes épségében megmaradt, több mint 60 éve felhozták hullámsírjából, ma pedig megcsodálható a Stockholmban külön erre a célra épített Vasa Múzeumban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×