eur:
389.3
usd:
362.53
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Mesterlövészre is szükség volt - két eset kapcsán figyelmeztet a katasztrófavédelem

Vasárnap két helyen is tűzhöz vonultak a szakemberek, az egyik esetben már nem lehetett segíteni egy idős nőn.

Kigyulladt és teljes egészében égett egy ötvenöt négyzetméteres melléképület a benne álló kisteherautóval együtt vasárnap délután Gombán. A tűz a szomszédos épületet is veszélyeztette. A lángokat a monori hivatásos tűzoltók eloltották, megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd átszellőztették és átvizsgálták a kiégett melléképületet. A tűzoltás során az egységek több ipari gázpalackot kivittek és visszahűtöttek. A hűtés ellenére az egyik palackban elindult a kémiai folyamat, ezért a palackot a rendőrség mesterlövészei hatástalanították.

Az említett esetnek ugyan nem lett tragikus vége, de lehetett volna - írták az eset leírásához az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldalán. A palackokról fotókat is megosztottak.

Várpalotán nem volt ekkora szerencséje egy idős nőnek. Vasárnap éjfél előtt tűz ütött ki egy kétszintes társasház második emeleti lakásának konyhájában. Három négyzetméteren papír és szemét égett, a lángokat a tűzoltók néhány perc alatt megfékezték.

Az egységek a tűzzel érintett lakásból egy idős nőt vittek ki, azonban az életét már nem lehetett megmenteni. Az épületet az oltás idejére tizenketten hagyták el, miután a tűzoltók átszellőztették és hőkamerával átvizsgálták az épületet, hazatérhettek.

"Ne halmozzuk fel az éghető anyagot otthonunkban, mert nemcsak a tűz keletkezésének veszélyét növeli, hanem a menekülés lehetőségét is rontja" - figyelmeztetnek a szakemberek a tragédia kapcsán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×