eur:
368.62
usd:
344.79
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Nyitókép: Vitézy Dávid/Facebook

Közlekedési Múzeum: új főigazgató és új épület kerestetik

Pályázaton keresik a 130 éves intézmény új főigazgatóját, akinek otthont is kell találnia a gyűjteménynek – akár vidéken is.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium pályázatot hirdetett a jelenleg kiállítótér nélküli Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatói posztjára. A pályázati kiírás szerint a megbízás 5 évre szól, a feladatok között első helyen szerepel az új épület megvalósításának levezénylése, valamint további beruházások előkészítése, csak ezután következik a a múzeum gyűjteményi, tudományos, felsőoktatási, kiállítási és egyéb munkájának irányítása, ellenőrzése, amelynek során együtt kell működnie a fenntartóval – írja a Népszava.

A jelentkezőnek szakirányú, jogász vagy közgazdász mesterdiplomával és B2-es igazolt nyelvtudással kell rendelkeznie, de elvárják a szakmai és vezetői gyakorlatot is. A pályázatok elbírálásánál előnyt élvez, aki korábban már részt vett kulturális nagyberuházás előkészítésében, dolgozott költségvetési szervnél vagy kulturális intézmény vezetőjeként. A jelentkezésre kevesebb, mint egy hónap van, a munkakört június végétől kell betölteni.

A kiállítótér nélküli múzeumot megbízott igazgatóként Schneller Domonkos vezeti, akit tavaly októberben még Palkovics László az innovációs tárca vezetőjeként bízott meg a tíz különböző telephelyen működő, közel százharminc éves múltra visszatekintő országos múzeum irányításával.

A Közlekedési Múzeum városligeti épületét azzal zárták be 2015-ben, hogy az évtized végére egy teljesen új, korszerű intézmény nyílik majd a helyén. A kormány 2017-ben úgy döntött, hogy inkább a MÁV Kőbányai úti egykori ipartelepén húznak fel új épületet. A nemzetközi építészeti tervpályázatot elnyerő New York-i székhelyű Diller Scofidio + Renfro és Noll Tamás építésziroda által a Kőbányai úti helyszínre készített tervek tavaly nyáron megkapták az építési engedélyt, már csak a tervezés utolsó fázisa, a részletes kiviteli tervek elkészítése maradt hátra, de a lap szerint a tervezés időközben leállt.

A Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium pedig jelezte, hogy a múzeumnak akár vidéken is helyet lehetne találni, a lap szerint lehetőségként Nyíregyháza vagy Debrecen vetődött fel.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít
Exkluzív

Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít

Nem vállal újabb számokat a júliusi fukuokai világbajnokságon az olimpiai bajnok úszó, mert a felkészülésének az utolsó időszakai nem sikerült jól Sós Csaba szerint. A szövetségi kapitány részleteket nem akart elárulni, de hozzátette, Milák Kristóf 2020-ban három héttel a súlyos Covid-megbetegedés után is képes volt világklasszis úszásra.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Minimális emelkedéssel zártak a Wall Streeten

Minimális emelkedéssel zártak a Wall Streeten

Tegnap egy mérsékeltebb hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, a nap végére Európa és az USA is lefordult. Utóbbiban részben az is szerepet játszott, hogy az Apple a napon belüli történelmi csúcs után esni kezdett, miután a cég bemutatta új AR-headsetjét, amelynek ára 3500 dollár - magasabb, mint amire sokan számítottak. Ezt követően ma az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk, és Európában is folytatódnak a bizonytalan mozgások, így csak minimális elmozdulásokat látni. Ugyanez mondható el az Egyesült Államokról is, ahol a kezdeti esést később mérsékelt emelkedés váltotta fel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×