eur:
369.05
usd:
344.54
bux:
48620.92
2023. június 7. szerda Róbert
Side view of people using smart phones against a wall. They are surfing the net and sharing content. They are wearing protective face masks.
Nyitókép: Getty Images/FilippoBacci

Egy hétig interaktív módszerekkel fejlesztik az iskolások digitális írástudását

A Témahét nevű programot március 27-31. között rendezik meg, aminek keretében nyolc biztonságosinternet-oktató tizenkét iskolába látogat el.

Március utolsó hetében rendezik meg a nyolcadik Digitális Témahetet, Magyarország legnagyobb digitális pedagógiai eseményét – írja a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat közleményében.

A Témahét célja, hogy a digitális pedagógiai módszerek minél szélesebb körben elterjedjenek a köznevelésben, és minél több iskolában oktassanak digitális eszközökkel. Arra is törekednek, hogy a tanulók digitáliskompetencia-fejlesztése az informatika órán túl kiterjedjen más tantárgyakra is.

A kezdeményezéshez idén is csatlakozik a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Safer Internet Programja. Céljuk, hogy minél többször, minél több fórumon felhívják a figyelmet az internet előnyeire, lehetőségeire és esetleges veszélyeire is: az online zaklatásra, az adatlopásra, a pénzügyi visszaélésekre, az illegális és káros tartalmakra.

A szakemberek offline társasjátékot is magukkal visznek az oktatásokra, amely edukatív módon vezeti rá a játékosokat arra, hogy mire kell figyelni az online térben.

Ezen kívül használják az oktatásokon a Gyermekmentő Szolgálat és a Google közös, Legyél az Internet Ásza! elnevezésű tananyagát is. A játék során a gyerekeknek különböző feladatokat, szituációs szerepjátékokat kell teljesíteniük.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 2009 óta az európai Safer Internet Programban tudatosságnövelő központként, forródrótként és konzorciumvezetőként is működik.

A Netezz biztonságosan! című előadások ingyenesen elérhetőek az ország egész területén. A Digitális Témahét előtt és után is jelentkezhetnek az iskolák. A szervezet 2019-től működteti a hotline-t, ahol a felhasználók bejelenthetik a káros és illegális tartamlakat.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×