eur:
393.9
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A törökországi földrengés áldozatainak segítséget nyújtó Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kutató-mentő csapata az útnak indításán Budapesten 2023. február 6-án. A Hunor mentőszervezet csapata 55 fővel, a tűzoltókon kívül katonaorvosokkal és a mentőszolgálat munkatársaival indul Törökországba. Továbbá személykereső kutyákat is visznek magukkal.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Orbán Viktor őket tapsoltatta meg az évértékelőn - videó

Köszönjük a magyar mentőcsapatok áldozatos munkáját. Egy ország büszke Önökre - mondta a miniszterelnök. Az évértékelőn sok olyan szakember részt vett, akik most érkeztek haza Törökországból.

Orbán Viktor miniszterelnök a földrengés utáni törökországi mentés résztvevőit is köszöntötte szombaton, a Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében.

Mint mondta: "Bajban derül ki, kire lehet számítani, ránk, magyarokra lehet számítani" - jelentette ki a kormányfő.

A kormányfő kiemelte: 167 magyar, hivatásos és önkéntes vett részt a pusztító erejű szíriai és törökországi földrengés utáni mentésben, amelyben a legkevesebb 44 ezer ember vesztette életét. Életük kockáztatásával harmincöt embert mentettek ki a romok alól - hangsúlyozta.

A mentők közül számosan meghívást kaptak az érvértékelő beszédre, őket Orbán Viktor és a jelenlévők is tapssal köszöntötték.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×