eur:
389.15
usd:
363.69
bux:
68242.11
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Fotó: Bander Anita
Nyitókép: Bander Anita

Az elmegyógyítóban marad a budai rendőrgyilkos

Továbbra is letartóztatásban maradhat az a 35 éves férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy meggyilkolta Baumann Pétert, két rendőrtársát pedig megsebesítette egy hónappal ezelőtt.

A Tények információi szerint a januárban letartóztatás alá helyezett férfit feltehetőleg továbbra sem engedik ki az elmegyógyítóból, miután a Központi Nyomozó Főügyészség indítványozta letartóztatásának meghosszabbítását. A rendőrgyilkos azért tartózkodik jelenleg is elmegyógyintézetben a börtön helyett, mert állítólag korábban mentális problémákkal küzdött.

A főügyészség szóvivője, Kovács Katalin elmondta, jelenleg szakértői vizsgálatok folynak, és eközben Sz. Szilárd elmeállapotát folyamatosan vizsgálják. Az elsődleges vizsgálatok alapján kábítószer, a híradó szerint biofűhöz hasonló anyag hatása alatt lehetett a támadás során. A szakértők arra keresik a választ, hogy a drog vagy a korábbi mentális betegsége miatt kezdett ámokfutásba.

A 24.hu-nak a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője azt mondta, hogy az ügyészség arra tett indítványt, hogy három hónappal hosszabbítsák meg a férfi letartóztatását.

Egy újbudai társasház lakói bejelentést tettek a rendőrségen egy hónappal ezelőtt, hogy egy férfi kalapáccsal betörte az egyik lakás ajtaját azért, hogy bemenjen. A helyszínre érkező rendőrök közül hárman intézkedés alá vonták a 35 éves. Sz. Szilárdot a társasház folyosóján, majd elkezdték megbilincselni. Ekkor a férfi őrjöngve késsel támadt az intézkedő rendőrökre, egyikük olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy meghalt. Az egyik társát combon szúrták, a harmadik rendőr pedig a karján és a mellkasán szenvedett szúrt sérülést. Az utcára menekülő ámokfutót végül az egyik megsérült rendőr lábon lőtte, majd elfogták.

Sz. Szilárd felfüggesztett fogházbüntetés alatt támadt az intézkedő rendőrökre, s egy másik büntetőeljárás is folyik ellene garázdaság miatt. A rendőr meggyilkolásával gyanúsított férfi beismerte a bűnösségét a kihallgatása során, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását, és annak helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×