eur:
394.28
usd:
370.41
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Fotó: Mészáros Csoport
Nyitókép: Mészáros Csoport

Egymilliárd forint adomány indult el alapítványán keresztül a Mészáros Csoporttól

779 pályázat érkezett a tavalyi év negyedik negyedévében a Mészáros Csoport alapítványához több mint 5 milliárd forint értékben. A Kuratórium végül 52 pályázat 250 millió forintos támogatásáról döntött. Ezzel összesen 1 milliárd forintra nőtt a 2022-ben odaítélt támogatások összege.

A Mészáros Csoport karitatív tevékenységét koordináló, évi egymilliárd forintot támogatásra fordító Pro Filii Alapítvány mára az ország egyik legjelentősebb civil szervezeteket, magánszemélyeket támogató szervezetévé vált - áll a közleményükben.

A tavalyi év negyedik negyedévében beérkező 779 pályázatból a cégcsoport vezetőiből álló Bírálóbizottság javaslatára a Kuratórium a 236 beérkezett magánszemély pályázatából 20-nak csaknem 60 millió forintos, valamint az 543 beérkezett civil és nonprofit szervezet kérelméből 32-nek több mint 190 millió forintos támogatásáról döntött.

A Pro Filii Alapítvány céljával összhangban előnyben részesültek azok a kérelmek, amelyek célcsoportja egészségügyi-, szociális- vagy más okból hátrányos helyzetű gyermekek, a támogatás segítségével pedig szélesebb körű segítségnyújtás valósítható meg.

Az alapítvány a maximálisan támogatható 10 millió forinttal segíti a többi között a Démétér Alapítványt,

amely daganatos gyermekek szállításához szükséges új kisbusz vásárlásához kért támogatást, valamint Fehér Bot Alapítványt, amely energetikai korszerűsítés hajthat végre az Esélyegyenlőségi Otthon Támogatott Lakhatást Biztosító Intézményben.

A maximális támogatást biztosítja az alapítvány a Vésztői Sérült Gyermekekért Egyesület számára is annak érdekében, hogy biztonságos, élhető életteret alakítsanak ki sérült gyermekek és fiatalok életminőségének és esélyegyenlőségének javítására.

A Pro Filii Alapítvány emellett támogatja számos ritka betegséggel élő és mozgássérült gyermek gyógyítását, fejlesztését, valamint életkörülményeinek javítását.

A szociális és egészségügyi támogatásokon túl az alapítvány kulturális, tudományos és sport tárgyú pályázatok támogatásáról is döntött, amelynek köszönhetően a Nemzeti Cserkész Alapítvány égisze alatt olyan gyermekek is tagjai lehetnek a 25. Dél-Koreai Cserkész Világtalálkozó magyar küldöttségnek, akiknek családjai számára nehézséget jelent az utazási költségek előteremtése.

A Ferencvárosi Kosárlabda Egyesület pedig a színtiszta magyarlakta, kárpátaljai Nevetlenfalu gyermekközösségének nyújt segítséget a háború okozta nehézségek leküzdésére az alapítvány támogatásával.

Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója a negyedik negyedéves pályázati elbírálások kapcsán leszögezte: "Minden pályázati ciklusnak megvannak a sajátossági: míg nyáron a rászoruló gyermekeknek szóló rekreációs programokon volt a hangsúly, a téli hónapokban az energiaválság és a magas infláció miatt az energiakorszerűsítési és a megélhetési körülmények javítását célzó pályázatok voltak többségben".

"A tavalyi évben beérkező több mint 2 200 pályázati kérelem - amelyek értéke meghaladta a 14,5 milliárd forintot - azt jelzi, hogy alapítványunk az ország egyik legjelentősebb karitatív szervezetévé lépett elő. Egyetlen év alatt csak pályázati úton 2021 magánszemélyt és civil szervezetet támogattunk 1 milliárd forinttal. Ezt egészítette ki a rászoruló családok üdültetése és az év végi nagy élelmiszeradomány összesen több mint 300 millió értékben.” – húzta alá Tóth Krisztina, aki egyben a Pro Filii Alapítvány főtitkára is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×