eur:
389.19
usd:
362.6
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Összeroncsolódott kisteherautó Cegléden 2022. június 13-án. A gépjármű a Dohány utcai vasúti átjáróban összeütközött a Szegedről a Nyugati pályaudvarra tartó Torontál InterCity vonattal, 17 éves sofőrje a helyszínen meghalt. A vonaton nem sérült meg senki, a vasúti átjáróban a fénysorompó jól működött, piros jelzést mutatott.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Tragédiák sora a vasúti átjárókban - értékelték 2022-t

Tavaly 90 baleset történt útátjáróban, 34-en haltak meg, mert figyelmetlenül az érkező vonat elé hajtottak.

2022 első vasúti tragédiája január 1-jén történt amikor egy nemesgulácsi házibuliból haza felé tartva négy fiatal halt meg 2022. január elsején kevéssel délelőtt kilenc óra után a Budapest felé közlekedő sebesvonat maga alá gyűrte a Škodájukat, amiben öten ültek. Csak a hátul középen ülő utas élte túl a tapolcai tragédiát.

A Közlekedésbiztonság összegezte a tavalyi halálos vasúti baleseteket. Ezek szerint 2022-ben 90 közlekedési baleset történt vasúti átjárókban, ezek közül

16 volt halálos, amelyek összesen 34 emberéletet követeltek.

A halálos áldozatok több mint fele utas volt abban a gépjárműben, amely – a vizsgálatok szerint kivétel nélkül – a sofőr hibájából az átjáróhoz közeledő vonat féktávolságán belül a sínekre hajtott.

További kilenc balesetben 39-en sérültek meg súlyosan, közöttük két vasutas, és 22 utas. 13 esetben könnyű sérülésekkel megúszták a gépjárműben utazók a balesetet, 52-ben pedig anyagi kár keletkezett.

Egy évvel korábban, 2021-ben 86 balesetből szintén 16 volt halálos, de azokban csak 17-en haltak meg, egész évben 14-en sérültek meg súlyosan, 15-en könnyebben útátjárós balesetekben, és 41 baleset járt csak anyagi következményekkel.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×