eur:
393.81
usd:
368.22
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay

Megvan a neve a Mol által alapított új hulladékgazdálkodási cégnek

MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. lesz a neve a hulladékgazdálkodási koncesszióért felelős cégnek.

Mint korábban az Infostarton írtuk, a Mol 35 évre nyerte el az évi 4-5 millió tonna hulladék kezelésére vonatkozó magyarországi hulladékkoncessziót. A vállalat szerdai tájékoztatásából kiderült, hogy a hulladékgazdálkodási koncesszióért felelős cég a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. nevet kapja.

A koncesszió nyári bejelentése óta meghirdették az intézményi alvállalkozói pályázatot, amelyben azokat a partnereket keresik, amelyekkel együtt tudnak dolgozni a koncesszió megvalósításán. A felhívásra több száz pályázat érkezett.

Lefolytatták a 2024. január 1-vel induló országos kötelező visszaváltási rendszerhez szükséges visszaváltó automaták beszerzési eljárását. A Mol a visszaváltási rendszerben kulcsszereplő italpalackozók és kiskereskedelmi egységek érdekképviseleti szövetségéivel együttműködésben készül a rendszer bevezetésére és a visszaváltó automaták 2023-ban induló telepítésére. A vállalat jelezte azt is, hogy

megkezdték a tárgyalásokat a hulladékkezelő gazdasági létesítmények üzemeltetőivel és tulajdonosaival a szükséges kapacitások lekötéséről.

A MOHU székhelye Budapesten, a Galvani utcában lesz, és a tervek szerint a jövőben több száz alkalmazottat foglalkoztat majd. A társaság élén Pethő Zsolt vezérigazgató áll, aki 1998 óta a Mol-csoportnál dolgozik. Korábban a Mol Petrolkémia jogelőd, a TVK Nyrt. vezérigazgatója volt, később pedig a Molon belül a kereskedelem és optimalizálás divízió igazgatói pozícióját töltötte be.

A közleményben Világi Oszkár, a Mol-csoport vezérigazgató-helyettese kifejtette: a cél a versenyképes, fenntartható, transzparens hulladékgazdálkodás, amely elsősorban alapanyagként tekint a hulladékra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×