eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető a Navracsics Tibor területfejlesztési miniszterrel közösen tartott budapesti sajtótájékoztatón 2022. december 13-án. Megvalósultak a magyar kormány által júniusban kitűzött célok, jelentette ki a területfejlesztési miniszter, miután az uniós tagállamok nagykövetei december 12-én pozitívan értékelték a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítást segítő uniós források lehívását lehetővé tevő magyar helyreállítási tervet és annak hivatalos elfogadását javasolták az Európai Unió Tanácsának.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Gulyás Gergelyen múlik, hogy kap-e rezsitámogatást Budapest

A 10 ezer fő feletti települések és a főváros esetében egyedi döntések születhetnek a rezsitámogatásról - ez derül ki a péntek éjszakai kormányrendeletből.

A Portfolio értelmezte a pénteken este kiadott kormányrendeletet a rezsitámogatások ügyében. A 10 ezer alatti településeknél az alapján dől el a támogatás mértéke, hogy mekkora a település egy lakosra jutó iparűzési adóerő-képessége.

A nagyobb városokban így Budapesten azonban nincs ilyen szám. A lap idézi a kormányrendeletet: az önkormányzatok által készített menedzsment terv alapján a miniszterelnökséget vezető miniszter, azaz Gulyás Gergely a 10000 lakos feletti önkormányzatok illetve a főváros számára az egy lakosra jutó iparűzési adóerő-képesség figyelembevétele mellett 2023. január 10-éig dönt a támogatás összegéről.

Magyarán egyedi döntések születnek majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×