eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Karácsony Gergely főpolgármester a Lánchíd felújított útpályájának megnyitóján 2022. december 16-án. Átadták az ideiglenes forgalomnak a felújított Lánchidat. A hídon egyelőre csak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járművei, valamint a taxik, a segédmotoros kerékpárok, a motorosok, a kerékpárosok, valamint a mikroközlekedési eszközöket használók közlekedhetnek, a gyalogosok a tervek szerint a jövő nyár végétől használhatják az átkelőt.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Karácsony Gergely: tízmilliárdokat jelentene, ha az önkormányzatok visszakapnák az energiaszámlák áfáját

A főpolgármester hivatalosan még nem tud róla, hogy Budapest kap-e központi támogatást a megnövekedett energiaköltségeire.

Karácsony Gergely az InfoRádiónak azt mondta: bár a főváros és a kormány között voltak tárgyalások, hivatalosan nem értesítették arról, hogy Budapest kaphat-e támogatást. Mint fogalmazott, csak egy általános megerősítést hallott, hogy segíti a kormány az önkormányzatokat a rezsiszámlák kifizetésében, meg pletykákat, de azzal meg nem foglalkozik.

A főpolgármester úgy nyilatkozott, hogy már az is több tízmilliárdos segítség lenne, ha a kormány az önkormányzatok által befizetett energiaszámlák áfáját visszaadná az önkormányzatoknak. "Reméljük, hogy a kormány belátja, ahogy Európában szinte mindenhol védett fogyasztók az önkormányzatok, a magyar önkormányzatokat sem lehet magukra hagyni ebben az energiakrízisben" – mondta Karácsony Gergely.

Mint elmondta, részt vettek egy tárgyalási folyamatban, ahol minden részletet megosztottak a kormánnyal, és kiemelték, hogy a főváros által felhasznált villamos energia nyolcvan százalékban olyan alapvető közszolgáltatásokra megy, mint a tömegközlekedés, a közvilágítás és a vízszolgáltatás. "Ezen spórolni csak nagyon szélsőséges esetben kellene, mert a közszolgáltatások visszafogása mélyítené a gazdasági válságot" – hangsúlyozta a politikus, és hozzátette, szerinte nincs olyan önkormányzat sehol a világon, amely egyedül képes lenne megoldani egy ilyen globális problémát, mint ez az energiakrízis.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Marozsán Fábián az Arénában: büszke vagyok arra, amit elértem, de nem vagyok sztár

Marozsán Fábián az Arénában: büszke vagyok arra, amit elértem, de nem vagyok sztár

Marozsán Fábián az ATP-világranglista 37. helyezett játékosa az InfoRádió Aréna című műsorának vendége, és elmesélte, hogyan lett belőle teniszező, milyen hullámvölgyek voltak a pályafutásában és mennyire változtatta meg az életét a Carlos Alcaraz elleni tavaly májusi győzelem. Kiderült, hogy melyik borítást szereti a legjobban, hány versenyen játszanak a szíve szerint, és minek örülne tíz év múlva.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Izrael teljes készültségben, Biden váratlanul visszatért Washingtonba

Izrael teljes készültségben, Biden váratlanul visszatért Washingtonba

Izrael szombaton az iráni támadás veszélye miatt lemondta a peszáchi ünnepre tervezett iskolai kirándulásokat és ifjúsági programokat, valamint teljes készültségbe helyezte a fegyveres erőket, több tucat harci repülőgépet állítva hadrendbe - jelentette be Daniel Hagari ellentengernagy a Reuters tudósítása szerint. Eközben Joe Biden amerikai elnök szombaton délután megszakította delaware-i hétvégi programját, hogy Washingtonban konzultáljon nemzetbiztonsági csapatával a Közel-Keleten zajló eseményekről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 13. 20:05
×
×
×
×