eur:
389.26
usd:
362.71
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Karácsony Gergely főpolgármester a Lánchíd felújított útpályájának megnyitóján 2022. december 16-án. Átadták az ideiglenes forgalomnak a felújított Lánchidat. A hídon egyelőre csak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járművei, valamint a taxik, a segédmotoros kerékpárok, a motorosok, a kerékpárosok, valamint a mikroközlekedési eszközöket használók közlekedhetnek, a gyalogosok a tervek szerint a jövő nyár végétől használhatják az átkelőt.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Karácsony Gergely: tízmilliárdokat jelentene, ha az önkormányzatok visszakapnák az energiaszámlák áfáját

A főpolgármester hivatalosan még nem tud róla, hogy Budapest kap-e központi támogatást a megnövekedett energiaköltségeire.

Karácsony Gergely az InfoRádiónak azt mondta: bár a főváros és a kormány között voltak tárgyalások, hivatalosan nem értesítették arról, hogy Budapest kaphat-e támogatást. Mint fogalmazott, csak egy általános megerősítést hallott, hogy segíti a kormány az önkormányzatokat a rezsiszámlák kifizetésében, meg pletykákat, de azzal meg nem foglalkozik.

A főpolgármester úgy nyilatkozott, hogy már az is több tízmilliárdos segítség lenne, ha a kormány az önkormányzatok által befizetett energiaszámlák áfáját visszaadná az önkormányzatoknak. "Reméljük, hogy a kormány belátja, ahogy Európában szinte mindenhol védett fogyasztók az önkormányzatok, a magyar önkormányzatokat sem lehet magukra hagyni ebben az energiakrízisben" – mondta Karácsony Gergely.

Mint elmondta, részt vettek egy tárgyalási folyamatban, ahol minden részletet megosztottak a kormánnyal, és kiemelték, hogy a főváros által felhasznált villamos energia nyolcvan százalékban olyan alapvető közszolgáltatásokra megy, mint a tömegközlekedés, a közvilágítás és a vízszolgáltatás. "Ezen spórolni csak nagyon szélsőséges esetben kellene, mert a közszolgáltatások visszafogása mélyítené a gazdasági válságot" – hangsúlyozta a politikus, és hozzátette, szerinte nincs olyan önkormányzat sehol a világon, amely egyedül képes lenne megoldani egy ilyen globális problémát, mint ez az energiakrízis.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×