eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Hospital with corridor and bed without persons in landscape format
Nyitókép: upixa/Getty Images

Súlyos gond van a fekvőbeteg-ellátással a sátoraljaújhelyi szülészeten

A helyi fideszes polgármester a kormányzattól kér segítséget.

Indulatokat szít Sátoraljaújhelyen, hogy a városi Erzsébet Kórház bejelentette: szülészeti-nőgyógyászati osztályán a tartós szakorvoshiány miatt a teljes körű fekvőbeteg-ellátás nem biztosítható tovább. Hét végén és ünnepnapokon az érintett páciensek többségét a mintegy 85 kilométerre lévő Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház szülészeti-nőgyógyászati osztálya látja majd el.

Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely kormánypárti polgármestere kedden jelezte, hogy mindez elfogadhatatlan és a kormányzattól kér segítséget. A városvezető bírálta a túlzott egészségügyi centralizációt, többször kritizálta a megyei irányító kórház vezetését, amelynek szerinte „mostoha gyereke” a sátoraljaújhelyi kórház. Szerinte – önkéntes munkavállalás engedélyezésével vagy más orvosok „küldésével” – lett volna lehetőség arra, hogy a szülészet változatlan módon működjön – írja a Népszava.

„A sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztálya a folyamatos betegellátást – hosszú hónapok óta – az irányító megyei intézmény segítségével és saját orvosainak önként vállalt túlmunkájával biztosította – közölte a lap megkeresésére a megyei kórház, hozzátéve: Tekintettel az alacsony ügyeleti esetszámra, valamint az orvosok munkaterhelésére, a betegellátás biztonsága érdekében döntöttünk úgy, hogy a hétvégén a helyi kórház orvosi kara két főből álló megerősített készenlétet ad”. Az azonnali beavatkozást nem igénylő eseteket a megyei intézményben látják el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×