INFORÁDIÓ
2023. január 28. szombat
Karola, Károly

áram

villamos energia

áramszünet

mavir

Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott kép vasúti szerelvényekre helyezett harcjárművekről a Krím-félszigeten lévő Bahcsiszarajban 2022. február 15-én. Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője bejelentette, hogy megkezdték az állomáshelyükre történő visszatérésre felkészülést az orosz déli és nyugati katonai körzet azon csapatai, amelyek részt vettek az Oroszország területén zajló hadgyakorlaton.

Kulcsszerepben tűnt fel ismét a háború elején szétvert orosz elitalakulat

Infostart

Igaz, még nem a régi erősségében.

A brit hírszerzés napi jelentése szerint az orosz haderő 1-es számú gárda-harckocsihadtestje részt vesz a luhanszki Szvatove település védelmében. Ez az elitalakulatnak számító katonai formáció súlyos vereségeket szenvedett a háború korábbi szakaszában, többek közt a harkivi visszavonulás során. Az orosz hadvezetés mozgósított tartalékosokkal erősítette meg a hadtestet, de még mindig a jóváhagyott, 25 ezres létszám alatti feltöltöttséggel működik - írta a Portfolio.

Oroszország 60 kilométeres, csaknem összefüggő védvonalat - lövészárokrendszert - épített ki Szavatove és az orosz határ közötti szakaszon. A védvonal működőképessége és hatékonysága egyelőre kérdéses a jelentés szerint.

Szvatove a luhanszki terület egyik jelentős regionális központja, és a brit hírszerzési jelentésekből már korábban kiviláglott, hogy politikailag is kiemelt fontosságú célpontot jelent Moszkva számára. Korábban gond volt itt a lőszerek és a szakképzett személyzet súlyos hiánya.

Szvatove zöld nyíllal jelölve (Forrás: liveuamap)
Szvatove zöld nyíllal jelölve - interaktív térképért kattintson a képre vagy ide. (Forrás: liveuamap)

(A nyitókép illusztráció.)

Nyitókép: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018