eur:
393.15
usd:
366.96
bux:
66537.27
2024. április 25. csütörtök Márk
Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott kép vasúti szerelvényekre helyezett harcjárművekről a Krím-félszigeten lévő Bahcsiszarajban 2022. február 15-én. Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője bejelentette, hogy megkezdték az állomáshelyükre történő visszatérésre felkészülést az orosz déli és nyugati katonai körzet azon csapatai, amelyek részt vettek az Oroszország területén zajló hadgyakorlaton.
Nyitókép: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

Kulcsszerepben tűnt fel ismét a háború elején szétvert orosz elitalakulat

Igaz, még nem a régi erősségében.

A brit hírszerzés napi jelentése szerint az orosz haderő 1-es számú gárda-harckocsihadtestje részt vesz a luhanszki Szvatove település védelmében. Ez az elitalakulatnak számító katonai formáció súlyos vereségeket szenvedett a háború korábbi szakaszában, többek közt a harkivi visszavonulás során. Az orosz hadvezetés mozgósított tartalékosokkal erősítette meg a hadtestet, de még mindig a jóváhagyott, 25 ezres létszám alatti feltöltöttséggel működik - írta a Portfolio.

Oroszország 60 kilométeres, csaknem összefüggő védvonalat - lövészárokrendszert - épített ki Szavatove és az orosz határ közötti szakaszon. A védvonal működőképessége és hatékonysága egyelőre kérdéses a jelentés szerint.

Szvatove a luhanszki terület egyik jelentős regionális központja, és a brit hírszerzési jelentésekből már korábban kiviláglott, hogy politikailag is kiemelt fontosságú célpontot jelent Moszkva számára. Korábban gond volt itt a lőszerek és a szakképzett személyzet súlyos hiánya.

Szvatove zöld nyíllal jelölve (Forrás: liveuamap)
Szvatove zöld nyíllal jelölve - interaktív térképért kattintson a képre vagy ide. (Forrás: liveuamap)

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×