eur:
392.81
usd:
368
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: BKK

Ligetes-fás találkozóhely termett Budapest belvárosában

Célegyenesbe fordult a Blaha Lujza tér felújítása: a szerződés szerinti határidőnek megfelelően, november 29-én, kedden elkezdődött a műszaki átadás-átvétel. Kisebb helyszíni munkák még történhetnek, ezt követően a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető teret még az idén birtokba vehetik az arra közlekedők.

November 29-én, kedden elkezdődött a műszaki átadás-átvétel folyamata: a BKK szakemberei, a műszaki ellenőrök és a leendő kezelő, illetve üzemeltető cégek alaposan átnézik a területet, és ha szükséges, javításokat kérnek.

Decemberben még lehetnek kisebb helyszíni munkák, de a Blaha Lujza tér teljes kivitelezése – a Somogyi Béla utca kapcsolódó felújításával együtt – az idén befejeződik.

Szobrok is emlékeztetnek az egykori Nemzeti Színházra

Tizenegy kis méretű, úgynevezett mikroszobrot helyeztek el a megújuló Blaha Lujza téren, a növénykazetták ülőfelületén. A különleges alkotások az egykori Népszínház, majd Nemzeti Színház színészlegendáit mutatják be egy-egy ikonikus szerepükben - olvasható a BKK közleményében. Nem csak a szobrok emlékeztetnek a színházra: a tér az egykori Nemzeti székeire utaló bordó színű köztéri ülőalkalmatosságokkal és asztalokkal várja majd a megpihenni vágyókat, valamint a burkolatban megjelenik a lebontott épület körvonala.

A mikroszobrok elkészítéséhez egykori fotók és grafikák adtak segítséget, amelyek a színészeket szerepeikben, jelmezben ábrázolják. A 11 műalkotás között helyet kapott például Blaha Lujza, Fedák Sári, Kassai Vidor és Tamássy József kis méretű szobra is.

A mikroszobrokról és a színészekről a Blaha Lujza téri buszváróban elhelyezett tájékoztató táblán olvashatnak majd további érdekességeket.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×