eur:
393.83
usd:
367.5
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) neve a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) korábbi székházán Budapesten 2013. október 1-jén. Szeptember 16-án Országgyűlés elfogadta az MNB-ről szóló törvényt, amely összevonja a jegybankot és a PSZÁF-ot, ez utóbbi megszüntetésével.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Már az MNB ügyében is törés van az ellenzéken belül

A DK nem jelöl tagot a Magyar Nemzeti Bank felügyelő bizottságába, a többi ellenzéki párt azonban igen.

Az ellenzék egy tagot delegálhat a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságába. Ezzel nem akar élni a Demokratikus Koalíció. Azt írják, hogy a párt nem vesz részt ebben a színjátékban mert szerintük "az Orbán-kormány azt várja el, hogy az ellenzék egy felügyelőbizottsági taggal legitimálja Matolcsy György jegybanki ámokfutását, és a forint 12 éves tönkretételét".

Közben a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd Róna Pétert javasolja a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottsági tagjának. Közleményben érveltek az ellenzék korábbi államfőjelöltje, az Oxfordban tanító jogász és közgazdászprofesszor mellett.

Az MSZP mást jelöl, Andor Lászlót, Magyarország korábbi európai uniós biztosát, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank igazgatótanácsának korábbi tagját.

A Momentumnak is saját jelöltje van, az Index úgy tudja, hogy a párt Varga Csabát javasolja felügyelőbizottsági tagnak, aki korábban a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) főigazgatója volt.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×